Новость из категории: Культура

До року Японії в Україні

29 жовтня в рамках «Місяця японського розвиваючого кіно» в Глухівській центральній районній бібліотеці пройшли перегляд фільму – аніме «Сад витончених слів» з подальшим його обговоренням та майстер – клас з орігамі. Майстер – клас проводила Мирошнікова Тетяна Василівна - методист художньо - естетичного відділу Глухівського центру позашкільної освіти, керівник творчого об'єднання "Дивосвіт ремесел" разом зі своїми вихованцями Валерією Пономарьовою, Діаною Сербовою та Діаною Громак.

Бажаючих осягнути майстерність орігамі в залі зібралося багато, до речі - різного віку. Існує твердження, що в приміщенні, де є паперові фігурки – енергетика в багато разів вища, ніж без них. І це дійсно так, мало того, що це цікаве заняття, так учасники цього заходу отримали море позитивних емоцій і задоволення від самої роботи. В залі розквітли різнокольорові паперові лілії, тюльпани, ніби ожили сови, лисички, котики. І, мабуть, скоро друзі чи рідні присутніх отримають подарунки в оригінальних конвертиках чи коробочках, зроблених з такою любов’ю. Вважають, що майстер, складаючи фігурку, вкладає в неї частинку самого себе. Тому оригамісти обов’яково просять зберігати подаровану фігурку як талісман і рідко дарують вироби незнайомим людям. Спробували новоспечені майстри створити і кусадами – орігамі кулястої форми. В Японії їх використовують як оберіг проти зла. Та найбільше в цей день було виготовлено журавлів, бо вони вже давно стали символом здоров’я, віри, надії та миру.

За японським повір’ям, якщо скласти з паперу тисячу журавликів, то задумане обов’язково здійсниться. Наступна зустріч в Кіноклубі «Естет» буде не менш захоплюючою. Вона буде проведена спільно з Центром Активного Розвитку «Додзьо» в їх новому приміщенні за адресою пл. Свободи, 2. Учасники подивляться фотовиставку «Японія – країна світанкового сонця», художній фільм "Каратистка» на великому екрані, в атмосфері комфортного спортивного залу з подальшою дискусією і коментарями викладачів карате. А головне - майстер спорту України з карате Ігор Кучер і кандидат у майстри спорту з карате Діана Галаватчук проведуть майстер – клас по карате, розкажуть і продемонструють основні навички єдиноборства і самооборони. То ж слідкуйте за анонсом на сайті нашої бібліотеки, на фейсбуці, на нашій дошці об’яв і до нових зустрічей.
 
Ніна Шубнікова, бібліотекар Глухівської ЦРБ


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости