Новость из категории: Статті

Молитва за кіборгів

Шістнадцятого січня Україна неофіційно,з ініціативи самих кіборгів, відзначила День пам’яті захисників Донецького аеропорту – військовослужбовців, добровольців, медиків і волонтерів, які спільними зусиллями 242 дні утримували його термінали на північному заході Донецька.

Під час боїв за Донецький аеропорт загинули близько 100, й було поранено 440 українських воїнів. Наші військові продемонстрували тоді всьому світу свої виняткові професіоналізм, витримку та незламність.

А минулого четверга біля пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні відбувся урочистий молебень на пошану подвигу захисників Донецького летовища. Його проводив глухівський благочинний Православної церкви України отець Назарій.

Людей на молебні було, якщо відверто, дуже небагато. Ми звернулися до однієї з небагатьох присутніх га заході глухівчанок, і почули від неї ось таке:

- Погано що про захід оголосили дуже пізно. Певна, зроби це організатори двома-трьома днями раніше, продублюй у ЗМІ, на сторінках соцмереж, сюди прийшло б набагато більше людей. Ми повинні пам’ятати тих, хто у скрутний час поїхав на Донбас захищати Україну, не дав ворогу пройти далі, захистив наш мир та спокій, віддавати їм належну шану.

Наприкінці отець Назарій зазначив наступне:

- Дякую всіх, хто прийшов пом’янути загиблих за Україну кіборгів. Кіборгами їх назвали саме вороги – не з, як то кажуть, красного слівця, а тому, що наші захисники аеропорту проявили просто надлюдські витривалість, вміння воювати та самовідданість. Сьогодні ми помолилися за спокій їхніх душ. Хай Господь оберігає кожного з нас, і дає нам силу не забути про героїзм наших захисників.

Андрій КОВАЛЕНКО



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости