Новость из категории: Статті

Опозиція планує «останній бій»

З судовим рішенням щодо визнання повноважень депутата Глухівської міської ради Дмитра СТЕЦЕНКА з УКРОПу, наша опозиція, до складу якої, окрім народних обранців від зазначеної політсили, входять також представники «Волі народу» та «Солідарності», де-факто остаточно набула нового, протилежного статусу – більшості.

Це спонукало її до рішучих дій. Сьомого лютого до міської ради надійшло звернення, підписане, серед інших, керівником «Волі народу» Юрієм БУРЛАКОЮ, Анатолієм МОСКАЛЕНКОМ, Євгеном СКРИПНИКОМ, Андрієм КАРЛОВИМ, та низкою інших – фактично всіми наявними представниками антимерського спектру щодо скликання протягом двох тижнів позачергового сесійного засідання. Нова більшість мотивує своє рішення тим, що Мішель самоусунувся від виконання повноважень міського голови, та без поважних причин не з`являвся на робочому місці, а виконавиця його обов’язків Олена ДЕМІШЕВА тимчасом порушила низку вимог ст. 50 Закону України про місцеве самоврядування.
 
Тож на порядок денний, опозиціо…, тьху – «більшовики» пропонують внести питання про звіт міського голови, розгляд його (відкликаної – авт.) заяви про відставку, та дострокову відставку секретаря міської ради О.Демішевої. Ні про які інші питання більше не йдеться. На понеділковій апаратній нараді начальник міського УСЗН Руслан ПАВЛЕНКО, посилаючись на прецедент з відкликанням заяви про відставку колишнім мером міста Знам`янка, що на Кіровоградщині, вказав, що питання про складання Мішелем мерських повноважень може не вважатися обов’язковим для розгляду. О. Демішева з приводу звернення «більшовиків» опублікувала на своїй Фейсбук – сторінці такий експресивний коментар:
 
Я ніколи не трималась за свою посаду. І готова піти в будь-який час, але разом з усіма саботажниками. Адже, кинути місто в пазурі тих, хто грабував і розкрадав його роками, я не маю жодного морального права. Нагадаю, що на даний час дуже гостро стоїть питання прийняття бюджету та міської програми Здоров’я глухівчан на 2020-2024 роки. В результаті ігнорування прийняття цих рішень Глухівська лікарня залишилась без фінансування ( зарплата медикам, комунальні послуги, ліки). Хворі на рак, на діабет, тяжкохворі та хворі на серцево-судинні захворювання не можуть отримати безкоштовно життєво необхідні їм препарати. А ті , хто поставив свої підписи під цим зверненням, мабуть, живуть у якомусь іншому вимірі, у якійсь віртуальній реальності. Адже, для них на першому місці - захопити владу і помститися. Я довго сподівалась на те, що їхня совість ще прокинеться, бо жодні політичні ігри не вартують і копійки, якщо страждають ні в чому невинні люди. Але я помилялась.
 
Їм абсолютно нема діла до людей і їхньої біди. Вони прагнуть лише одного - взяти реванш після програшу на виборах 2015 року. І хто б з них не розказував на камери, як вони піклуються за добробут своїх виборців, таке звернення це плювок в обличчя всім глухівчанам - маленьким і дорослим, хворим і здоровим, самим же прихильникам опозиції. Така жага до влади, напевно, засліплює їм очі та закладає вуха, що вони не бачать і не чують, як потрібна їх допомога містянам. Слів нема. Цинізм просто зашкалює. У 2015 році Глухівчани проголосували не за Мішеля, а проти команди Бурлаки. Навіть, якщо Терещенко не виправдав надій і сподівань виборців через саботаж групи депутатів, це не значить, що вони будуть радіти поверненню регіоналів. Тому я чітко розумію свою відповідальність перед простими людьми, і здавати наше місто на наругу і розтерзання залишків регіоналівської чуми просто не маю права.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости