Новость из категории: Новини / Новини з відео

Cесійні пристрасті: місто – з бюджетом, лікарня – без фінансування (відео)

Саме таким є, в самих загальних рисах, підсумок останніх двох сесійних засідань міської ради, що відбулися практично без перерви вчора, 18 лютого. Розпочався своєрідний сесійний «забіг» о чотирнадцятій, завершився близько дев’ятнадцятої. Що ж, бували в історії Глухова і триваліші сесії, але щодо насиченості подіями, пристрастей навколо трибуни … треба ще подумати.
 
Велика сесійна зала була заповнена вщерть – і прибічниками, і недоброзичливцями чинного мера. Користуючись можливістю, опозиція (точніше – нова більшість) перше ніж перейти до розгляду першого, бюджетного, питання, спробували організувати – вони називали це засіданням постійної комісії – публічне обговорення бюджету. Мішель і секретар міської ради Олена ДЕМІШЕВА, однак, проявили непохитну стійкість, і питання почало розглядатися по суті. Керівник фінуправління Алла ОНИЩЕНКО, як і належить, представила проект головного документу, після чого розпочалося обговорення. Воно було тривалим, складним, але, тим не менш, глухівські обранці дійшли згоди, і бюджет було прийнято. Щодо іншого – програми фінансування міської медицини до квітня, коли підуть гроші з Національної служби здоров’я України, компромісу досягти не вдалося. «Опозиційну більшість» не вдовольнив запропонований владою порядок розподілу коштів на функціонування лікарні. Схоже, наші медики цього місяця залишаться без зарплатні.

До речі, як повідомляв раніше директор новоутвореного некомерційного підприємства Анатолій КИЯШКО, грошей у лікарні на придбання самого необхідного вистачить, в кращому випадку, до кінця поточного місяця. Далі – суцільна невідомість. Лікарі потихеньку обговорюють можливість припинення роботи. Радник – консультант міського голови Оксана ДРУПП з цього приводу занотувала на своїй FB- сторінці наступне:
Комплексну міську програму "Здоров’я глухівчан на 2020-2024 роки" опозиція провалила. Лікарня залишається без фінансування, лікарі без зарплат, онкохворі без безкоштовного знеболювального, діабетики - без інсуліну. Під загрозою - проведення гемодіалізу.
 
Друге засідання мало в порядку денному найбільш дражливі питання: звіт міського голови, розгляд його – «дела давно минувших дней» - заяви про відставку, і ще одну відставку – секретаря міської ради. Мішель відзвітував. Після цього О. ДЕМІШЕВА поставила на голосування питання про заяву міського голови , як таку, що втратила чинність через збіганням терміну розгляду. Це здійняло справжнісіньку бурю в «опозиційних» лавах. Юрій Бурлака навіть прилюдно з трибуни почав викликати поліцію – мовляв представники влади зривають роботу сесії. Зчинився маленький гармидер, порядок денний не проголосували, і секретар закрив засідання.
 
Вл. інф.
 


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости