Новость из категории: Новини

Що вирішили на позачерговому засіданні міської комісії з надзвичайних ситуацій

 17 березня, відбулося позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому було розглянуто питання вжиття невідкладних заходів щодо запобігання занесенню і поширенню на території міста Глухова гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України
гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої
коронавірусом SARS-CoV-2», враховуючи протокольне рішення позачергового засідання Державної комісії з питань ТЕБ та НС від 10.03.2020 було вирішено ввести наступні обмежувальні заходи на території міста Глухова на період до закінчення терміну карантину:

1. Заборонити з 17.03.2020 до 03.04.2020 проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

2. Припинити з 17.03.2020 до 03.04.2020 роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування (ресторани, бари, кафе, закусочні, піцерії, кулінарії, кіоски чи інші заклади незалежно від територіальних ознак (місця) провадження господарської діяльності з громадського харчування, їдальні (крім тих, що забезпечують харчуванням лікувально-профілактичні заклади)), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення (супермаркетів, магазинів, ринків, перукарень, салонів краси, СПА-салонів, манікюрних кабінетів, бань та саун), крім роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності, а також торговельної діяльності і діяльності з надання послуг з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту.

3. Заборонити з 12 год. 00 хв. 18.03.2020 до 03.04.2020:

- перевезення понад 10 пасажирів одночасно в автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських автобусних маршрутах в режимі маршрутного таксі;

- заїзд на територію автостанцій автобусів, які здійснюють перевезення пасажирів у приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученні, та реалізацію власниками автостанцій квитків автомобільним перевізникам, які виконують такі перевезення.

4. Припинити з 17.03.2020 роботу приватних дитячих студій (гуртків).

Наголошуємо, що зазначені обмеження вводяться на території всієї країни, а не тільки в нашому місті. Просимо мешканців Глухова відповідально і з розумінням поставитися до вказаних вимог, адже йдеться про серйозну загрозу життю та здоров’ю громадян, яку являє собою розповсюдження нової коронавірусної інфекції.

Нагадуємо, що на попередньому засіданні міської комісії з питань ТЕБ та НС 12.03.2020 було прийнято рішення також про:

- призупинення освітнього процесу у закладах освіти усіх типів та форм власності міста Глухова із забороною відвідування закладів освіти її здобувачами;

- скасування до особливого розпорядження проведення особистих прийомів громадян в усіх органах державної влади та органах місцевого самоврядування;

- необхідність проведення дезінфекційних заходів у транспортних засобах громадського користування та у місцях масового скупчення людей.

Згідно з чинним законодавством рішення комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій є обов’язковими для виконання органами державної влади та органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями, розташованими на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці.

Просимо віднестись з розумінням до тимчасових незручностей! Будьте здорові!

З повагою, управління ЖКГтаМ Глухівської міської ради

Фото Оксани Друпп



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости