Новость из категории: Новини

Пошесть у Конотопі : скандальний підтекст

Рідня померлої начебто від коронавірусу 59-річної Олени ГРИЩЕНКО з села Козацьке та мер Конотопа мають ДВІ різні довідки, видані ОДНИМ обласним лабораторним центром, з різними результатами досліджень на COVID-19. Як таке може бути?

Донька померлої в Конотопській центральній районній лікарні жінки, в якої встановлено смерть від COVID-19, оприлюднила довідку з вірусологічної лабораторії обласного лабораторного центру, яка свідчить, що ПЛР-тест був негативним. Про це вона повідомила на своїй Facebook – сторінці, наголосивши також, що їй не дозволили попрощатися з матір’ю, а сама через «пусті обвинувачення потрапила під загальне цькування». Окрім того, звинуватила Конотопського міського голову Артема СЕМЕНІХІНА в розсіюванні паніки та використанні неперевіреної інформації: «…Він сіє паніку, робить піар і славу на чужому горі, використовує неперевірену або і взагалі вигадану власною уявою інформацію і несе її в маси, розголошує фейк на всю країну» Сам Семеніхін оприлюднив, теж у Facebook, документи, що підтверджують смерть жінки саме від коронавірусу, в т. ч. й довідку Сумського обласного лабораторного центру. «Ось відповідь тим, хто від страху, чи під впливом інших суб’єктивних чинників, пише бруд та фейки в Інтернеті стосовно другої померлої жінки від коронавірусу», – коментує він.
 
На його довідці від 29 березня зазначено, що відбір біоматеріалу Грищенко відбувся 28 березня, а в результаті дослідження таки виявлено COVID-19. Окрім різних дат, на обох документах ще й різні реєстраційні номери, а от підпис під дуже схожий. Конотопський міський голова повідомив у зв’язку з цим, що готує до правоохоронних органів дві заяви: « …першу – з приводу недостовірної інформації від Сумського лабораторного центру, що видав дві протилежні довідки, оприлюднення яких збурили громаду в непростий час карантину. Іншу – про погрози журналістці, адже дехто закликав навіть «спалити» її» За інформацією в.о. директора Сумського обласного лабораторного центру Володимира Збаражського, померла заразилася в інфекційному відділенні конотопської лікарні, де перебувала в одній палаті із відомою, теж нині покійною, 78-річною землячкою з Козацького.
 
За інформацією соціальних мереж


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости