Новость из категории: Новини

На Сумщині призначено шістьох Голів районних держадміністрації

Президент України Володимир Зеленський 25, 26 та 27 травня призначив шістьох голів райдержадміністрацій на Сумщині. А саме: Середино-Будської, Кролевецької, Краснопільської та Недригайлівської Тростянецької та Великописарівської районних держадміністрацій Сумської області. Про це йдеться у розпорядженнях президента, повідомляється на його офіційному сайті. Головою Середино-Будської районної держадміністрації став Віктор Губенко.

До цього він працював начальником юридичної служби КП "Глухівський тепловий район". Його попередницю на цій посаді – Ірину Заплаткіну президент звільнив того ж дня – 26 травня. Згідно з його декларацією, він володіє часткою квартири 62,9 м² у Тростянці, автомобілем Dacia Logan 2007-го року випуску. За 2019 рік заробив на попередній роботі 168 тис. грн, 32 тис. грн чоловік задекларував як грошовий подарунок, а також 2 тис. грн як гонорар. За інформацією державного реєстру декларацій, до 2017 року його дружина Оксана працювала адміністратором відділу "Центр надання адміністративних послуг" Глухівської міської ради. У 2020 році вона подавала декларацію як кандидат на посаду дільничного офіцера поліції. В цій декларації вказано, що вона володіє 50% від 32 тис. грн, які задекларував її чоловік як подарунок. 

Наталія Срібранець очолила Кролевецьку районну держадміністрацію. Екскерівника цієї держадміністрації Олега Кучерявого Зеленський звільнив 23 грудня 2019 року. Попереднє її місце роботи – Кролевецький відділ обслуговування громадян, де Наталія була начальницею. До реорганізації очолювала управління Пенсійного Фонду України в Кролевецькому районі. Сайт 05453 пише, що також Наталія була депутатом Кролевецької районної ради шостого скликання. Згідно з її декларацією за 2019 рік, вона мешкає в будинку в Кролевці, який є власністю її чоловіка. За 2019 рік вона заробила 278 тис. грн заробітної плати.

Краснопільську райдержадміністрацію очолив Руслан Сіренко. До нього головою був Сергій Хрупа, його президент звільнив 9 липня 2019 року. До цього Руслан Сіренко працював у компанії Guala Closures Ukraine. Згідно з його декларацією за 2019 рік, чоловік має у спільній власності квартиру у Сумах, а також отримав 268 тис. грн заробітної плати.

Володимир Діхтяр – новий голова Недригайлівської РДА. Його попередника – Сергія Панченка Зеленський звільнив 21 квітня 2020 року. На сайті громадської організації "Чесно" написано, що Володимир Діхтяр тричі балотувався до Сумської міської ради. У 2006 році від "Третьої сили", у 2010 році від ВО "Батьківщина" та у 2015 році від Ліберально-демократичної партії України. Увійшов до ради від Батьківщини, потім став позафракційним, був у групі "Єдність" та "Європейські Суми". Згідно з його декларацією за 2019 рік, Володимир володіє двома земельними ділянками у Сумах та нежитловим приміщенням. Має вантажівку та дві легкові автівки, його дружина володіє автівкою MITSUBISHI GALANT 2011 року випуску. Чоловік заробив 210 тис. грн від підприємницької діяльності, 18 тис. грн пенсії, 11 тис. грн субсидії. Його дружина заробила 134 тис. грн заробітної плати.
 
27 травня Президент України Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ підписав розпорядження про призначення голів Тростянецької та Великописарівської районних державних адміністрацій Згідно з розпорядженнями, головою Великописарівської районної державної адміністрації став Сергій ДУМЧИКОВ, а Тростянецьку районну державну адміністрацію очолив Володимир БУРЛАКА. Відповідні документи опубліковані на офіційному сайті Глави держави: https://www.president.gov.ua/documents/instructions


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости