Новость из категории: Статті

ТРАГЕДІЯ, ЯКОЇ МОГЛО Б НЕ СТАТИСЬ

Обурення глухівчан щодо знищення липової алеї на території ЗОШ№6 не вщухають і досі. На початку травня там ліквідували результати багаторічної творчої праці самої природи. Дії працівників, які обрізали дерева, мешканці Глухова назвали вандалізмом вищого ґатунку.

Ось, як прокоментував цю ситуацію на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук "секретар" Глухівської міської ради Юрій Бурлака, законність повноважень якого оскаржується в суді:
«Учитывая, что учебные заведения на сегодня не работают, было принято решение расчистить школьные территории от старых деревьев. Практика показала своевременность и правильность решения. Фото демонстрирует деревья, которые росли вокруг спорт- площадки и места где проводятся линейки школы №6. Могла быть трагедия. Хочу поблагодарить за оперативность и правильность принятия решения руководство школы, управления ЖКХ и «Зеленбуд».

Нинішній самопроголошений очільник Глухова зазначає про трагедію, яка могла б статись у результаті падіння дерев. Але громадськість Глухова одностайно визнала трагедією повне знищення липової алеї. Мабуть, Юрій Бурлака та самі глухівчани живуть в абсолютно різній реальності. Дивним чином, псевдо мер у своєму пості дякує УЖКГ Глухівської міської ради, хоча, як зазначила начальник управління Марія Сегеда, угоду на проведення цих робіт самостійно укладало з ТОВ «Зеленбуд» керівництво школи. Тому, УЖКГ не має жодного відношення до цієї обрізки. Тож, вивчаємо інформацію в електронній системі державних закупівель Прозоро, і бачимо, що, дійсно, договір на надання «Послуги з догляду за озеленювальними насадженнями(обрізка дерев)» за адресою: м. Глухів, вул. Героїв Крут, 5, був підписаний керівником навчального закладу з ТОВ «Зеленбуд» на суму 34 тис. 577 грн.
 
Дуже прикро, але складається враження, що працівники підприємства депутата міськради Володимира Гриба не зовсім розуміються на тому, який саме спектр робіт передбачався, тому виникають підозри на те, що вони, або кудись дуже поспішали, або їм абсолютно байдуже на те, що в результаті їхньої злочинної халатності, вони знищили дерева, які протягом не одного десятка років рятували людей від літньої спеки, приймали у свої лагідні обійми відпочиваючих, спортсменів та школярів, слугували маленькою оазою прохолоди, затишку й насолоди для жителів цього мікрорайону.Більш того, зелені насадження навколо самої школи створювали затінок під час проведення масових заходів, у яких залюбки брали участь діти, батьки, колектив школи та гості. А, зважаючи на те, що останнім часом по всій країні почастішали випадки, коли малеча погано почувається та непритомніє на шкільних лінійках, то, мабуть, варто подумати про нове місце дислокації.
 
Та й це ще не все - чим далі в ліс, тим страшніше…Липову алею знищили ще на початку травня. Але й досі не вивезли зрізане сухе гілля та серцевину дерев. І місце, яке так любили глухівчани, перетворилось на кладовище краси, радості й втіхи. Дивитись на це прикро і боляче. І поки що ніхто з керівництва школи та високопосадовців не вважають за потрібне розчистити цю територію. Особисто я знаю директора ЗОШ №6, як відповідальну людину. Знаю, що далеко не все залежить від неї. Тому, мабуть, було б доречним, щоб працівники підприємств депутата Гриба прибрали за собою самостійно, в якості компенсації за завдані місту збитки.А поки що нам усім залишається лише сподіватись на чудо, що, не зважаючи на спеку, дерева оговтаються від завданого нищівного удару вандалів і зможуть відновитись, хоча б частково…
 
Оксана Друпп


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости