Новость из категории: Новини / Новини з відео

СЕСІЯ. ПРОЗОРІСТЬ, ЧИ ПОВНА УЗУРПАЦІЯ ВЛАДИ (відео)

Третє пленарне засідання тринадцятої сесії Глухівської міської ради 26 червня тривало більше двох годин. Депутатам вдалось розглянути понад 20 питань, багато з яких умисно блокувались ними раніше. Так звана, «нова влада» на кожному кроці заявляє про чесність, відкритість, прозорість. Але депутатська більшість нині повністю керована Юрієм Бурлакою, тому всі ПОТРІБНІ рішення на сесії за його вказівкою приймаються одноголосно.

Також, виникають сумніви щодо легітимності так званої БІЛЬШОСТІ, адже в депутатський корпус Глухівської міської ради були заведені люди, повноваження яких, як депутатів, ще й досі розглядаються в судах, та й сама процедура відкликання за народною ініціативою в жовтні 2018 року й досі не визнана законною.

Розглянемо питання, які бурхливо обговорювались на засіданні сесії 26 червня.

БУЛИ ВИМУШЕНІ ВИДІЛИТИ КОШТИ НА СКВЕР ШЕВЧЕНКА

 

Щоб запобігти подальшому поширенню соціальної напруги серед населення та зростанню градусу невдоволення мешканців Глухова, під тиском масових звернень глухівчан і критичних публікацій в місцевих ЗМІ, депутати від «Волі народу», «Укропу», «БПП» були вимушені проголосувати за виділення бюджетних коштів на проведення робіт з благоустрою в сквері Тараса Шевченка, а саме - 150 тис. на поточний ремонт мережі освітлення та 590 тис. - відновлення покриття двох центральних доріжок. Присутня на засіданні сесії Олена Демішева зауважила, що сквер потребує НЕ косметичного ремонту, а повної реконструкції. Вона нагадала депутатам Юрія Бурлаки, як два роки поспіль вони умисно блокували виділення коштів на повну реконструкцію мережі освітлення та проведення капітального ремонту улюбленого місця відпочинку глухівчан.

ЗЕМЕЛЬНІ ПИТАННЯ

Надали дозвола на розроблення документації із землеустрою та проведення експертної грошової оцінки земельних ділянок. Разом із цим ухвалили рішення про встановлення розміру земельного податку та ставок орендної плати, про перелік пільг для фізичних та юридичних осіб.

ДОЗВІЛ НА ПРОДАЖ АЛКОГОЛЮ

Депутати проголосували за скасування рішення щодо обмеження реалізації алкогольних напоїв у нічний час на території Глухівськоі міської ради, а саме - з 22.00 до 8.00. Нагадаємо, що такі обмеження були встановлені Юрієм Бурлакою ще в 2012 році.

ЛІКАРНЯ

Т.в.о генерального директора Глухівської міської лікарні Сергій Носков озвучив проблему щодо проведення ремонту у приймальному відділенні лікарні. Йдеться про облаштування на першому поверсі повноцінного відділення екстреної та невідкладної допомоги.

Він зазначив: «Якщо цього не буде зроблено, то медичний заклад може втратити статус опорного, а значить і фінансування з Національної служби здоров’я».

Ремонтні роботи мали б розпочатись ще в квітні. Хто і чому зволікав? Виходить, що лише наприкінці червня депутати проголосували за виділення 347 тис. грн. на виготовлення проектно-кошторисної документації (ПКД).

Виникає запитання, звідки брати гроші на проведення самих ремонтних робіт, адже це – не один мільйон гривень, а кошти з Резервного фонду, вже закінчуються. Хотілось би почути звіт Юрія Бурлаки, куди саме поділись гроші з резерву.

СКОРОЧЕННЯ ТА ЗАРПЛАТИ

Сесією було затверджено структуру та граничну чисельність КНП «Глухівська міська лікарня». Йдеться про скорочення 18-ти штатних одиниць.

А також прийняли рішення про встановлення надбавки за складність та напруженість в роботі в.о. Генерального директора КНП «Глухівська міська лікарня» Глухівської міської ради Носкову С.В. в розмірі 50% від посадового окладу, тобто його щомісячне грошове утримання складатиме близько 20 тис. грн.. Варто наголосити, що вже на сьогодні зберігається незабезпеченість по Глухівській міській лікарні зберігається в розмірі близько 5 мільйонів грн..

ПРО ПРЕМІЇ РОДИЧАМ

На засідання сесії було винесено питання про призначення премій деяким посадовим особам виключно за рішенням виконкому. Йдеться про те, що, в УСЗН Глухівської міської ради на посаді заступника начальника управління працює рідна сестра Юрія Бурлаки. Оскільки, останній присвоїв собі право одноосібно вирішувати, кому і в якому розмірі призначати премії, то в випадку з його сестрою виник конфлікт інтересів. Так, чи інакше, прийняте депутатами рішення не вирішує проблеми, адже цей факт є грубим порушенням норм антикорупційного законодавства України.

ЗНОВУ ДІЛИЛИ ПОСАДИ

Одразу два рішення стосувалися оголошення конкурсу на заміщення вакантних посад - директора КП «Глухівський тепловий район» і керівника Глухівської загальноосвітньої школи I-III ступенів №2 Глухівської міської ради. Так звана «влада» наголошує, що в обох випадках має місце закінчення терміну дії контракту. Проте, новий додатковий договір з М. Колошею було підписано ще до закінчення терміну основної угоди. Але депутати затвердили склад конкурсної комісії, більшість з членів якої, на мій погляд, є абсолютно некомпетентними в питаннях управління стратегічно важливим для міста підприємством.

В частині внесення депутатів міської ради до складу конкурсної комісії на зайняття посади керівника ЗОШ№2, депутати Бурлаки проголосували за Ніну Нанай і Сергія Сороку. Пропозицію Олени Демішевої щодо кандидатур Ніни Ільїної та Віктора Заїки, депутати не проголосували. Також, вони проігнорували пропозицію депутатів від демократичних сил щодо проведення чесного жеребкування.

ПРО ВОДОКАНАЛ

Депутати виділили гроші управлінню водогінно-каналізаційного господарства, адже після тривалих злив у травні, система водовідведення сильно засмічена. Орієнтовна сума фінансової підтримки складає 106 тис. грн. з міського бюджету, з них: на послуги з механічного очищення накопичувальної ємності КНС-2 – 80 тис.грн; на матеріали та обладнання для ремонту артезіанської свердловини в с. Сліпород – 26 тис.грн.

ЗЕМЛЯ, ЯКУ ТРИМАЛИ ДЛЯ СЕБЕ

Депутати проголосували про внесення до реєстру земель, що можуть виставлятись на продаж, ділянку за адресою вул.Індустріальна,5, на яку не один раз претендували інвестори з метою розгортання там своїх підприємств. Це питання РЕГУЛЯРНО виносилось на сесію міськради раніше. Але депутати з Волі народу, Укропу та БПП умисно блокували прийняття цього рішення. Тому інвестори були вимушені шукати місце в інших містах і районах, а створення нових робочих місць для Глухова так і залишилось у мріях глухівчан. Для кого депутати тримали цю землю декілька років поспіль, дізнаємось згодом.

НА НОСІ - ВИБОРИ

І наостанок, в якості передвиборної агітації населення депутати Бурлаки проголосували за звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України з проханням відкласти питання формування нового районного поділу та схвалення проекту Постанови Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів» і вирішили невідкладно надіслати звернення Президенту Володимиру Зеленському, Голові Верховної Ради України Дмитру Разумкову, Прем’єр-міністру України Денису Шмигалю.

Чому спали раніше, невідомо…

Підбиваючи підсумки, можна стверджувати, що атмосфера в депутатському корпусі Глухівської міської ради не потеплішала, крики, звинувачення та образи лунали в сесійній залі, як і раніше. Загалом, результати голосувань абсолютною більшістю депутатів Глухівської міської ради вже вкотре демонструють узурпацію влади в Глухові однією людиною – Юрієм Бурлакою.

 
Оксана Друпп

 



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости