Новость из категории: Статті

ЯК КРАСИВО ЗАЛІЗТИ В КИШЕНЮ ДО ВИБОРЦЯ

Сьогодні ми обговоримо тему, яка давно вже турбує мешканців міста. Йтиметься про встановлення в сквері Шевченка фонтану. Або ж, як виконати свої обіцянки за рахунок бюджету та ще й прорекламувати самого себе? Нещодавно місто облетіла «радісна» звістка про те, що в сквері Шевченка зроблять фонтан. Звідки фінансуватиметься втілення в життя цієї ідеї, невідомо. Тож, громадськість Глухова не на жарт тривожить той факт, що на встановлення фонтану, який давно вже мусив встановити пан Гриб, можливо, спрямують кошти з бюджету міста, або ж знову тягнутимуть із підприємців, як колись примусово збирали на сміттєві контейнери.

А, оскільки Володимир Гриб і досі здійснює підприємницьку діяльність у сквері, то цілком зрозуміле обурення мешканців Глухова. Варто додати, що вимога встановити фонтан була прописана в угоді з паном Грибом ще за каденції Юрія Бурлаки. Тож, депутат міськради Гриб роками не вважав за потрібне витрачати власні кошти, а Юрій Бурлака просто цим не переймався, адже збереження дружніх стосунків для нього набагато цінніше. До речі Володимир Гриб сплачує місту за сумнозвісні пивні ганделики на рік трохи більше ніж три тисячі гривень оренди. А тепер він вирішив прорекламувати себе, але за чий рахунок, адже його аргументи про те, що на даний час угода з Володимиром Грибом розірвана, виглядає дуже сумнівно. Дійсно, два роки тому договір був розірваний однією із сторін, причина – невиконання підприємцем Грибом вимог щодо утримання території. Договір благоустрою було розірвано тому, що він не виконувався, адже одразу після підписання цієї угоди, на той момент начальниця управління ЖКГ Мішина та Гриб Володимир внесли до нього зміни, згідно яких всі роботи з благоустрою, в тому числі і встановлення фонтану були відтерміновано на різні дуже великі строки, а Юрій Бурлака, який тоді очолював місто про це напевно "не знав"... Але тут виникає ще одне риторичне запитання: «Якщо причина криється лише в цьому, то що заважає Юрію Бурлаці підписати новий договір на оренду та змусити свого товариша виконати його давнішні обіцянки перед людьми - встановити фонтан власним коштом, а не за гроші глухівчан? Більш того, підписана раніше угода передбачала також проведення робіт з благоустрою скверу – ремонт мережі освітлення та облаштування пішохідних доріжок, встановлення нових лав, догляд за зеленими насадженнями з використанням напрацювань ландшафтних дизайнерів.
 
Але й цього не було виконано. Тому, в якості піару перед місцевими виборами, депутати, підконтрольні Бурлаці, вирішили трошки навести марафет, але знову ж таки, за рахунок самих виборців. Вони проголосували за виділення бюджетних коштів на косметичний ремонт скверу Шевченка, а Валерій Галустян активно шукає, де можна придбати фонтан. Самі ж роботи по вимощенню плитки на доріжках та матеріали вже традиційно замовлять у Гриба, про що зазначив сам Юрій Бурлака на минулому засіданні сесії. Звісно, рука руку миє. Результати співпраці цих «професіоналів» можна побачити на міському стадіоні «Дружба», який посипався вже через рік після проведеного там ремонту. Ще один приклад «якісно» виконаних робіт. Міський фонтан, встановлений багато років тому на Стометрівці, давно вже обріс сумними історіями. Більший час літнього сезону він не працює, бо виходить із ладу. В чому причина? Причина банальна – його було закуплено в пошуках дешевої реклами перед виборами одним із підприємців Глухова. Він так само є членом «Волі народу», колишньої «Партії регіонів».
 
Тож, дуже витрачатись не хотілось, тому зробили для галочки-встановили в центрі Глухова фонтан, який, навіть, не під’єднали до міської мережі водогону, вода в ньому постійно засмічується, насоси виходять з ладу, а нетверезі відпочиваючі випробовують його на міцність. Та то кошти «благодійника», то його справа. І зовсім інша - замовити матеріали та виконання робіт, придбання та встановлення фонтану в сквері Шевченка за гроші мешканців міста. Це при тому, що в парку й досі здійснює свою підприємницьку діяльність родина пана Гриба, саме того, хто давно вже мусив зробити це все за свій рахунок.
 
Оксана Друпп


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости