Новость из категории: Культура

Вшанували Миколу Єроху

16 серпня в Глухівській районній бібліотеці в рамках літературно-музичного проєкту «Поети Глухівщини», започаткованого Олександром Жулем, згадували Миколу Єроху. Цю людину- легенду, поета, журналіста, музиканта, співака, звенигородця, друга, наставника, порадника, гумориста неможливо забути ніколи. Вже три роки, як він полинув журавлем у Вічність, та все ніби з нами.

Учасники заходу переглянули фільм Віктора Левченко про Миколу Єроху «Доля – наче вишитий рушник», з екрану слухали пісні, вірші в його виконанні. І знову згадували про Миколу Степановича. В кожному із виступів звучала думка «Як же Ви передчасно від нас пішли, як же нам Вас не вистачає…». Про свого вчителя і друга душевно розповів Іван Дерпа. Майже всі головні віхи життя Миколи Єрохи Іван Миколайович описав віршованими рядками. З добротою в серці згадувала про Миколу Степановича поетеса Ганна П’явка.

Зачитала вірш, який їй присвятив М. Єроха. До речі, оригінал вірша, написаний його рукою, зберігається в Глухівській бібліотеці, як і деякі начерки сценаріїв різних творчих вечорів. Я, як завідувач відділу обслуговування бібліотеки, свою розповідь про співпрацю Миколи Єрохи з бібліотекою підтвердила слайд-показом світлин різних літературних вечорів, презентацій, засідань клубу зустрічей з цікавими людьми «Соняшник», який був створений за ініціативи поета. 6 вересня, в неділю, в бібліотеці знову будемо згадувати про Миколу Єроху. Про нього можна говорити нескінченно. Надіємося, до цього долучаться ще більше прихильників його творчості, друзів та рідних. Чим частіше ми добрим словом згадуємо про людину, тим довше вона живе у нашій пам’яті.
 
Ніна Шубнікова


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости