Новость из категории: Спорт

Феєрія шахових двобоїв

У день фізкультурника 11 вересня на площі, біля пам’ятників Бортнянському і Березовському зійшлися у двобоях гравці розумового напрямку, а саме – шахісти. Десь 35 «гладіаторів» стародавньої гри зібрались виборювати призові місця на честь молодіжного свята. Серед учасників загального турніру було чимало юних шахістів з осередку ДЮСШ, людей дорослого віку та пенсіонерів із клубу «Ветеран».

Вік гравців сягав від 7 до 76 років. Слід зазначити, що, як висловлювався великий політичний діяч, один із засновників держави США Бенджамін Франклін, філософ і винахідник: «Гра в шахи-це не просто розвага. За допомогою неї здобуваються і зміцнюються певні цінні якості розуму, що не раз стають у пригоді впродовж людського життя. Адже саме життя є свого роду шаховою партією, в якій ми здобуваємо очки та змагаємось із суперниками». Тож, на дійство прийшло чимало уболівальників, серед яких батьки дітей, сумуючи за шахами у період карантину, школярі-любителі цікавої гри, молодь міста. Згідно з положенням, загальний турнір проводився за комп’ютерною швейцарською системою у 5 турів, (регламент по 15 хвилин) з виділенням у підсумку призових місць по віковим категоріям. Погожа та комфортна погода налаштовувала та надихала гравців на творчу і безкомпромісну гру. Отож, боротьба точилась запекла; багато партій закінчувались під закінчення часу, або в результаті падіння прапорця годинника.
 
В результаті після 5 турів, у загальному підсумку, максимальну кількість очок-4,5 вибороли троє учасників: Ілл’я Масалітов –ЗОШ№6, Ігор Сенченко-ЗОШ№6 та Андрій Стегно-клуб «Ветеран». По додатковому коефіцієнту переможцем став Ілля Масалітов. Наші вітання! Другим був КМС Ігор Сенченко. По віковим категоріям результати наступні: Старші школярі по місцях розташувались у послідовності;- Ілля Масалітов, Ігор Сенченко, Назар Панченко. Молодші школярі зайняли п'єдестал у послідовності: Дарій Кельбас-ЗОШ№3, Всеволод Троценко-ЗОШ№1, Євген Чавалюк-ЗОШ№6. У боротьбі серед жіночого складу переможно фінішувала Марія Нижник - інститут СНАУ, вітаємо. Другою стала Анастасія Чучвага-ЗОШ№1, третє місце облаштувала собі зовсім юна Софія Зайцева-ЗОШ№6.(молодець).
 
Ну а серед ветеранів на вищий щабель потрапив Андрій Стегно, друге місце посів Віктор Бірюков, третім став Григорій Гамалій (всі клуб «Ветеран» при міському терцентрі). Красиві партії у турнірі провели декілька зовсім юних дарувань. Особливо вразило глядачів гра юного Дарія Кельбаса-2013 року народження. Його віртуозні витвори на шахівниці, прямолінійні дії в атаці дістались до смаку глядачам і спеціалістам, які прогнозують йому велике майбутнє. Зрілу гру уже показують Денис Сєров та сестри Зайцеви. Приємно, що серед учасників змагань ми бачили представників громад: Березівську громаду представляли ветеран Гурець М. П. та школяр Сергій Костюченко(до речі, пристойно себе проявив). Есманську громаду представляв полум’яний фанат шахів, ветеран Іван Гоцуляк. Переможці та призери одержали грамоти та призи, а всіх учасників частували шоколадом. Гравці святкового турніру дякують начальника відділу з фізкультури та спорту Плотницького М.Г. та директора ППК ГНПУ Ребченка О.М. за влаштування змагання, а подружжя Кельбас - Олександра та Тетяну, КМСів-тренерів ДЮСШ за організаційну частину дійства та за чітке суддівство.
 
Стегно А.А.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости