Новость из категории: Спорт

Мандри по шахових полях

6 вересня в рамках проєкту «Шахи – гімнастика для розуму», який започаткований у 2018 році в Глухівській центральній районній бібліотеці разом з Глухівською міською шаховою федерацією (голова А. Мартиненко), в читальній залі стартував черговий шаховий (рейтинговий) сезон для ветеранів Глухова. На змагання зібрались сивочолі мужі, зв’язані ланцюгом лихоліть воєнного і післявоєнного «розливу», люди, які самовіддані шахам багато років.

За 2 останніх роки, на жаль, відійшли у вічність 5 ветеранів, але клуб «Ветеран» при міському терцентрі продовжує працювати. На першу зустріч прибуло 11 шахістів. Ветерани розділились на 2 команди й таким чином у п’ять турів (швидкі шахи) відіграли зустріч. Поєдинки проходили у гострій, напруженій і комбінаційній боротьбі, так що особливих аутсайдерів не вийшло.

Команда, де лідером був Юрій Шемшученко, здолала команду Віктора Бірюкова з рахунком 10,5 на 9,5. Але окремо слід відзначити Бірюкова, який показав абсолютний результат : 4 із 4 очок. Особистий здобуток Шемшученка - 3 очки з 4. Судив змагання Андрій Стегно, почесний голова Глухівської міської шахової федерації. В перерві між поєдинками учасники переглядали літературу з книжкової виставки. Андрій Стегно

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости