Новость из категории: Спорт

Від шахових змагань – до виборчих двобоїв!

27 вересня, у день великого свята, яке в народі називають Здвиженням, за програмою турнірів вихідного дня, у літньому павільйоні (за поліклінікою) відбувся черговий відкритий шаховий турнір ветеранів. Пам’ятаючи, що шахи відносять до елітного виду спорту сивочолі мужі (навіть в умовах пандемії, але з дотриманням санітарних правил) з радістю та у доброму гуморі зібрались ветерани шахів м. Глухова. Вони ще раз засвідчили, що працездатність приходять до людей мислячих і після 50-и. А думати добре і чітко людина може до глибокої старості.

Перед початком шахового видовища відбулось представлення спільноті кандидата на голову глухівської громади - підприємця Олександра Сергійовича Буйкова. Слово тримав керівник шахового клубу «Ветеран» при міському терцентрі Андрій Андрійович Стегно. Звертаючись до шахістів і глядачів, він зазначив,що сім’я Буйкових завжди ставилась прихильно і з повагою до шахової спільноти та сприяла розвитку шахів у Глухові. Так, починаючи з буремних 90-их років, сім’я допомагала талановитим дітям у поїздках на Міжнародні фестивалі, підтримувала юних шахістів у місцевих змаганнях. Коли у Глухові (1998-2004р) проводились юнацькі міжнародні фестивалі, сім’я Буйкових була однією із таких, які щедро допомагали юним талантам. А після 2000-го року сім’я піклується про ветеранів шахів до сьогодення. Ось Олександр Сергійович –один із активних людей, що підтримують ветеранський спорт. Його інтерес не закінчується шаховими справами, але й іншими видами спорту та проблемами екології.

Ветерани шахів впевнені, що він здатен вирішити і проблему приміщення для шахового клубу! До речі: шахісти висловили побажання, щоб виборча компанія проходила так само відкрито, прозоро і чесно, як і шахові поєдинки!

Перебуваючи у депутатах міської ради останнього скликання, він сміливо і чесно відстоював інтереси проукраїнського та демократичного спрямування. У його спокійному характері є риса нетерпимості до несправедливості та спроб «дерибанити» бюджет з боку опонентів. Олександра Сергійовича можна часто бачити з молотком та іншим слюсарним інструментом на об’єктах його роботи, що вказує на різносторонню фаховість та трудолюбство цієї людини. Його вища педагогічна освіта та освіта за кордоном сприятиме роботі на посаді керівника громади. Тож – голосуємо за Олександра Буйкова, котрий йде зі своєю командою від незаплямованої на сьогодні партії «Сила і Честь». Беручи до уваги заслуги Олександра Буйкова перед шаховою федерацією Глухова Андрій Мартиненко - голова міської федерації шахів вручив йому свідоцтво: «Почесний голова Глухівської міської федерації шахів».

Далі Андрій Стегно представив нещодавно видану книгу для старшого шкільного віку і не тільки: «Забавне, цікаве та смішне у світі шахів». Книга знайомить читача з кумедними історіями з життя гросмейстерів та майстрів шахів різних часів,анекдотичні випадки,карикатури на шахові теми,пропонує шахові мініатюри, то що. А за тим була гра. Дванадцять ветеранів були розподілені на 2 групи, де зійшлися у командному змаганні. Команда М. Сегалова протистояла команді В. Кузнєцова.

У впертій боротьбі перемогла команда В. Кузнєцова з невеликою перевагою. Але, найбільшу кількість очок у особистих зустрічах виборов КМС Михайло Сегалов. (4,5 очки з 5). Друге і третє місця поділили (по 4 очки з 5) Юрій Шемшученко та Володимир Кузнєцов. Переможці та призери були нагороджені грамотами міської федерації шахів. Слід додати, що оскільки турнір відкритий, до складу учасників додався юний шахіст, 2-го розряду, учень ЗОШ№2 - Кирило Максименко. На перший раз він грав достойно і засмутив декого з ветеранів. Ветерани шахів щиро дякують сім’ю Буйкових за допомогу в організації справжнього спортивного свята!

Вл. інф.



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости