Новость из категории: Новини / Новини з відео

На сесії Глухівської районної ради депутати вирішили кому дістанеться майно району (відео)

10 листопада на пленарному засіданні 44-ї сесії Глухівської районної ради 7-го скликання на порядку денному було розглянуте депутатами одне з важливих питань: «Про передачу нерухомого майна спільної власності територіальних громад, сіл та селищ Глухівського району». Доповів по цьому питанню з сесійної трибуни головний спеціаліст відділу організаційної та кадрової роботи Сергій Федорович Борисенко, який проінформував присутніх про звернення від Глухівської міської ради щодо передачі у комунальну власність міста всіх об`єктів нерухомості, які знаходиться у власності Глухівської райради. З цього приводу був підготовлений проект рішення, який зачитав Сергій Федорович:

- "Посилаючись на закон України "Про передачу об`єктів державної та комунальної власності" та керуючись перехідним положенням "Про місцеве самоврядування", районна рада вирішила передати безоплатно зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ Глухівського району у комунальну власність територіальної громади Глухівської міської ради нерухоме майно, а саме: з балансу Глухівської районної ради адмінбудівлю, туалет, огорожу, будівлю архіву, гараж №1, гараж №2, що розташовані за адресою, Києво-Московська, 43., адмінбудівлю сільського господарства та продовольства, по вул. Шевченка, 4. З балансу Управління соціального захисту населення Глухівської райради та держадміністрації передати адмінбудівлю Управління праці та соціального захисту населення з добірними будівлями та спорудами, що розташовані за адресою, вул. Інститутська, 17, районний Будинок культури та гараж по вул. Героїв Небесної Сотні, 3, - передати на баланс Глухівської міської ради. Другим пунктом рекомендувати Глухівській міськраді створити комісію з питання приймання-передачі нерухомого майна з чинним законодавством".

 

Це рішення було одноголосно підтримане депутатами райради.

Проте, присутній на сесії селищний голова Шалигинської ОТГ Юрій Вікторович Матвієнко звернувся до голови районної ради Олексія Олександровича Ткаченка дати пояснення, чому звернення селищних та сільських рад було проігноровано і не винесено на голосування при розгляді вищевказаного питання, до уваги депутатів було доведено лише звернення Глухівської міської ради щодо передачі майна у комунальну власність громади міста. Звернення сільських та селищних рад району (співвласників майна) не було прийняте до уваги, і тим більше - навіть не було озвучено депутатам Глухівської районної ради. Натомість: все майно (рухоме й нерухоме), яке стільки років набувалось та утримувалось за рахунок районного бюджету та субвенції з бюджетів сільських та селищних рад і задовольняло колективні потреби жителів району - чомусь сьогодні було передано у власність міста.

Як вважає Юрій Матвієнко, внаслідок прийнятого рішення порушено не тільки право жителів сіл та селищ Глухівського району на задоволення комунально-побутових та соціально-культурних інтересів, але й - гарантоване право громад району як співвласників майна, тому правову оцінку повинні дати юристи.

Вл. інф.




Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости