Новость из категории: Новини

У багатоквартирних будинках Глухова розпочато встановлення домофонів

У грудні 2020 року по вул. Ціолковського 12, за домовленістю з мешканцями цього будинку у 2-х під'їздах компанією «ТРК Глухів» була проведена установка багатоквартирного домофона. Слід зазначити, що це перший будинок у нашому місті де встановлено таку систему.

Обладнані домофонами будинки мають значні переваги:

- Безпека

В першу чергу домофон забезпечує комфорт, чистоту і безпеку для мешканців та їх дітей. З домофоном набагато легше контролювати доступ в під'їзд будинку. Безліч злочинів можна було б запобігти, якби раніше існувала можливість обмежити доступ сторонніх осіб до житлових будинків. Мешканцям квартири, що мають переговорний пристрій, є можливість поспілкуватися з людиною, яка подзвонила в його квартиру і вирішити для себе відкривати йому двері в під'їзд чи не відкривати. Наприклад, якщо до нього прийшли гості абонент може відкрити двері під'їзду не виходячи з квартири, або навпаки поговоривши через переговорний пристрій не відкривати двері стороннім.

Переваги багатоквартирного домофона перед кодовим замком - є й те, що код замка легко підібрати (зазвичай він складається з 2-х чисел, рідко з 3-х). Багатоквартирний домофон відчиняється тільки спеціальним ключем, або за допомогою переговорного пристрою встановленого у квартирі. Під'їзні двері оснащені електромагнітним замком, що виключає «гуркіт» дверима, тобто доводчик повільно і тихо закриває двері, а мешканці, особливо перших поверхів, не страждають від постійного «гуркотіння» дверима. Електромагнітний замок, на відміну від кодового, не може «заклинити» через відсутність у ньому механічних деталей, особливо в мороз.

Сучасні технології

Домофони з електронними замками важко зламати, а ключ неможливо підробити. Це сучасне рішення для тих, хто не боїться йти у ногу з часом і змінюватися в кращий бік. Можна опиратися прогресу, однак це не змінить того, що сучасні технології будуть впроваджуватися.

Надалі, багатоквартирні домофони можна під’єднати до мережі Інтернет, і мешканці зможуть керувати домофоном не тільки з квартири, але і за допомогою свого смартфона. Тобто, набравши необхідний номер квартири на панелі домофону, абонент зможе прийняти дзвінок і відповісти зі свого смартфону перебуваючи в будь-якій точці планети маючи підключення до мережі Інтернет та зможе відкрити замок при необхідності. Так само через Інтернет, можна вести протокол відвідування під’їзду, хто, коли і в який час відкривав замок. У разі злочину, можна буде легко відстежити хто і в який час відкривав під’їзд. Ця система має перспективи у майбутньому стати частиною проекту «Розумне місто».

Відгук голови ОСББ «Трохимівський сад», Людмили Анатоліївни Бутової

Ми дуже задоволені співпрацею з ТОВ «ТРК «Глухів» - компанія якісно виконала наше замовлення по устаткуванню у нашому будинку домофонів. Оскільки встановлені доводчики, відсутні сильні звуки через бахкання вхідних дверей, яке було раніше з кодовими замками. Тоді це було проблемою, особливо для мешканців перших поверхів, зараз всі задоволені. У цих 2-х під’їздах стало чисто, тепло і тепер на підвіконні ростуть квіти. З цією компанією ми співпрацювали ще раніше, ними було встановлено відеоспостереження на наших під’їздах, за що мешканці нашого ОСББ з вдячністю відзначають їх сервіс.

Вл. інф.



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости