Новина з категорії: Статті

Владислав ПАВЛИК: ВЖРЕКП дивиться в майбутнє з обережним оптимізмом

Від початку року помітно пожвавилася діяльність ВЖРЕКП. Швидке якісне прибирання сміття, низка ремонтів кабінетів установ, нові перспективні започаткування – наприклад переробка гілля та листя міських зелених насаджень – можна сказати, ознаки нового стилю роботи комунального підприємства. А між тим ще недавно воно, як здавалося багатьом, ось-ось мало піти в небуття, подібно до інших виробничих суб’єктів, що залишилися від радянської доби.

 

Не погрішимо проти істини, коли скажемо, що позитивні зрушення у ВЖРЕКП багато в чому пов’язані з його новим керівником - Владиславом ПАВЛИКОМ, про чиє призначення, нагадаємо, йшлося в одному з наших раніше випусків газети.

До роботи він офіційно приступив лише 11 січня, а справами підприємства займається майже півтора року. Прийшов сюди на посаду менеджера з виконкому, де займався енергозаощадженням у бюджетних установах. А ще раніше, як фахівець з житлових питань у міському управлінні ЖКГ, формував фонд соціального житла для сиріт та позбавлених батьківського піклування. Отже, до свого призначення на серйозну керівну посаду у комунальній сфері Владислав Анатолійович вже мав непоганий послужний список.

У ВЖРЕКП він спочатку організував – або, як кому подобається, відновив роботу столярного цеху. Це допомогло підприємству вчасно розраховуватися зі своїми працівниками. Наступним важливим кроком став виграш конкурсу на вивезення ТПВ з контейнерних майданчиків Шалигинської громади.

Втім це вже минуле. Певні, цікавішим буде поглянути, що вдалося зробити новому керівникові, звідколи він взяв на себе всю відповідальність за відродження ремонтно-експлуатаційного комунального підприємства. Почнемо з вивезення сміття. Тут ВЖРЕКП, після укладання відповідної угоди з ТОВ «Екосервіс20», вивіз для захоронення на міський полігон ТПВ 12 м3 відходів, а 62 м3, переважно гілля новорічних ялинок - заскладував для переробки на паливну щепу, що користується попитом:

- Це альтернативне паливо. Коштує воно що найменше втричі дешевше дров. Вже це робить виготовлення щепи дуже перспективною справою. Раніше хмиз було неабияким головним болем для комунальної сфери: багато не вивезеш, об'єм величезний, а вага – сущий мізер, викинути – ще та проблема. А ось після переробки щепорізом – як бачимо, інша справа. Готові постачати паливну щепу і комунальним котельням, і власникам приватних садиб, - коментує паливне «ноу–хау» ВЖРЕКП Владислав Анатолійович.

Він також повідомив про плани запровадити переробку листу міських дерев та чагарників на органічні добрива. Вже, до речі, проведено перемовини, стосовно отримання безстрокового дозволу на викиди СО2, для облаштування компостної ями.

Важлива ділянка роботи ВЖРЕКП – ремонт. Після новорічних свят його фахівці вже зробили: поточний, п'яти приміщень управлінь і відділів міської ради, та завершили – сучасного ЦНАПу на Києво-Московській, 8 тощо. Підприємство розширює сферу діяльності. Так, вже досягнуто домовленості з представниками Білокопитового про допомогу в облаштуванні зони відпочинку та огорожі кладовища. 

Варте також уваги, що цього місяця ВЖРЕКП прийняв на роботу чотирьох працівників: двох робітників з благоустрою, інженера-програміста, двірника. 

- Готові взяти і більше, особливо кваліфікованих столярів, зварювальників, малярів, флористів – звичайно, за умови збільшенням обсягів роботи. Громада має подбати про ВЖРЕКП, бо той може дати добру віддачу, бо працює на Глухів, а не приватну кишеню. На його базі можна розгорнути нові виробництва, можна використовувати з чималою користю для громади його приміщення, територію. На жаль, протягом років ВЖРЕКП не давали розвиватися. А ось теперішня влада вже налаштована на розвиток комунальних підприємств, допомогу в їх матеріально-технічному забезпеченні.

Нині дивимося в майбутнє … скажімо, з обережним оптимізмом. Так, 5 січня підприємство стало переможцем тендеру на збирання, перевезення та захоронення сміття, гілля, опалого листя, вуличного змету. Вважаю своїм головним завданням перетворити ВЖРЕКП на потужну комунальну структуру, що і прибуток приноситиме, і перетворюватиме Глухів на сучасне, комфортне, привабливе місто, – зазначає керівник підприємства.

Андрій Коваленко



Поділитися в соціальних мережах:

Знайшли помилку у статті? Виділіть слово/кілька слів та натисніть Ctrl+Enter

Схожі новини