Новость из категории: Новини / Новини з відео

Співробітництво з DESPRO - маємо пункт збирання відходів на селі, і щепоріз – у місті (відео)

День 27 квітня, як і очікувалося, позначив новий рубіж співробітництва швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO та наших територіальних громад. У Слоуті, котрий, як відомо, входить до складу Березівської об`єднаної територіальної громади, відкрився сільський пункту збирання відходів вторинної сировини, а Глухову перепав щепоріз – спеціальний пристрій для переробки гілля та хмизу. Його урочиста передача у власність комунальників відбулася минулої п`ятниці у ВЖРЕКП.

У присутності міського голови Мішеля ТЕРЕЩЕНКА, його заступника Олександра ВИСКУБА, керівника комунального підприємства Анатолія ЯРЕСЬКА представник DESPRO ангажував нову техніку – потужний апарат APIEC вітчизняного виробництва. В його потужності присутні переконалися відразу. Кущоріз за лічені секунди «з`їв» добрячу березову гілляку, видавши натомість купку трісок. Відразу було, як то кажуть, розставлено всі крапки над «і».

Зокрема, прозвучало пояснення, що нове обладнання передається на баланс міського управління ЖКГ, а власником буде ВЖРЕКП. Його не можна ні продати, ні передати в заставу – тільки використовувати за прямим призначенням. Це зазначено в угоді між міською владою та DESPRO, яку підписали тут-же. Під час передачі представник згадуваного українсько – швейцарського проекту підкреслив, що щепоріз надійшов до Глухова завдяки укладанню договору з Березівською ОТГ та підписання ними меморандуму щодо вдосконалення системи утилізації сміття.

Надання щепорізу обумовлювалося також обов`язковим виділенням коштів для придбання вагового комплексу на глухівський полігон твердих побутових відходів. Зазначалося, що з липня буде визначено новий формат співробітництва з DESPRO.
 
Вл. інф.
 


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости