Новость из категории: Статті

І євродвори потрібні, й тротуари

Днями очільниця глухівської громади Надія Вайло, попередньо поспілкувавшись зі старшими багатоквартирних будинків на теми благоустрою, висунула ініціативу визначити три прибудинкові зони багатоповерхового сектору, які можна по максимуму обладнати за прикладом згаданих євродворів.

На більше у Глухова поки немає коштів, а розпорошувати фінанси, як то кажуть, по крихті – не надто перспективна справа. Отож, вирішили діяти за відомим принципом «краще менше та краще».

Для визначення першочергових об’єктів «євродворизації» Н.Вайло запропонувала створити комісію у складі кількох старших будинків, оскільки, за її словами, саме вони найліпше обізнані у справі. Старші будинків, у свою чергу зважили за потрібне ввести до складу і представників влади.

У підсумку, до комісії увійшли заступник міського голови Валерій ГАЛУСТЯН, керівниця управління ЖКГ Марія СЕРЕДА, начальник відділу архітектури та містобудування Олександр ХРЄНОВ, головний спеціаліст відділу з питань інформаційної та правоохоронної діяльності ольга ЛУПАНОВА, голови будинкових комітетів Валентин СОЛДАТОВ,О. О. Кулініч, Л.О. Яненко, Л. А. Дем’яненко. Саме вони мають визначитися до першого квітня, з яких дворів потрібно починати, образно кажучи, великий глухівський євроремонт.

Не «заіржавлює» з пропозиціями й від простих глухівчан. До нас, наприклад, зателефонувала мешканка Веригінського мікрорайону, Ганна Н., і розповіла ось таку історію:

-  Нещодавно поверталася Веригінською від тітки, з онуком у дитячому візочку. Звісно, йшла проїжджою частиною, бо по іншому там неможливо, через грязюку . Незабаром мені посигналив бусик, тож зійшла на узбіччя. Бусик зупинився, пропускаючи зустрічне авто, а на мене в цей момент вилетів інший легковик. Ледь встигла відштовхнути візочок вбік, і добре – скажений водій пролетів майже впритул. Мене так крутнуло зустрічним повітряним потоком, що впала. Люди з наступної машини зупинилися, викликали поліцію, швидку. Потім знайшли і винуватця. Ним виявився мій колишній сусід по вулиці.

Вважаю що обійшлася малим. А ДТП, в яку втрапила, вважаю, дає привід міській владі подбати, нарешті, про відновлення бодай якогось тротуару на Веригінській. Це треба зробити, бо, певна, рано чи пізно тут може статися трагедія.

Що сказати з цього приводу. Звичайно, нам потрібні і євродвори, і нові, відновлені - тротуари. Дай Боже, щоб на все це вистачило фінансових ресурсів.

Андрій КОВАЛЕНКО, фото взято зі сторінки ФБ Глухівської міської ради



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости