Новость из категории: Спорт

Глухівчанин Даніїл САГАЙДАК переміг у міжнародних змаганнях з робототехніки ставши Чемпіоном світу

Гідне представлення України на міжнародних змаганнях! Вихованці гуртка «Робототехніка», Глухівського центру позашкільної освіти взяла участь та отримала найкращі результати у Міжнародних змаганнях з робототехніки, які проходили з 14 по 18 березня онлайн у режимі реального часу, - про це на сторінці в ФБ МЦПО Глухів повідомляє методист науково-технічного відділу Ольга ЛИТВИНОВА.

Організатор змагань – Центр робототехніки «Леумі», факультет машинобудівництва, Техніон Сіті (місто Хайфа, Ізраїль). Основна мета конкурсу в тому, щоб створити модель автономного роботизованого автомобіля, який може рухатись відповідно правил дорожнього руху, наприклад, світлофором, сигнальними знаками і забезпечувати безпечну дистанцію. Умовами конкурсу було передбачено п’ять номінацій: обережне водіння, гонки, паркова заднім ходом, ініціативи по безпечному дорожньому руху, категорія 3D CAD (змагання для вивчення конструкції автомобіля). Конкурс проходив у очно-заочному форматі. Команда готувала презентацію і знімала відео з поясненням. Презентація було представлено на англійській мові, де діти показали високі знання не тільки з робототехніки, а й з англійської мови.

Команда «Smart-choice» у складі: Даніїла САГАЙДАКА, Богдана МІНЧЕНКА, Анни САГАЙДАК, Олександра МІНЧЕНКА, Вероніки ВЕРТЮКОВОЇ, Кирила АНТОНЕНКА показала високі знання та практичні навички та упевнено отримала призові місця у чотирьох номінація із п’яти. Змагалися юні конструктори та винахідники серед 46 команд із 12 країн світу (Україна, Китай, Аргентина, Індія, Росія, США, Грузія, Японія, В’єтнам, Ізраїль, Бразилія, Мексика).

У номінації «Гонки» Даніїл САГАЙДАК отримав перемогу та став Чемпіоном світу. Команда «Smart-choice» завоювала: ІІ місце у номінації «категорія 3D CAD», поступившись команді з Росії; ІІ місце у номінації «Ініціативи по безпечному дорожньому руху», поступившись команді з України (м. Чернівці) та розділивши ІІ місце з командою США; ІІІ місце у номінації «Парковка заднім ходом», поступившись командам із Росії та з України (м. Чернівці).

Підготував команду САГАЙДАК Павло Миколайович, керівник гуртка «Робототехніка» Глухівського міського центру позашкільної освіти. Вітаємо вихованців та їх керівника! Упевнена перемога нехай надихає Вас на подальші успіхи!
 
Методист науково-технічного відділу Ольга ЛИТВИНОВА


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости