Новость из категории: Статті

Банківські послуги "по-глухівські"

У газеті «Кур’єр» №10 від 10 березня 2021 р. йшлося про те, як нас "культурно» обслуговує Глухівська автостанція. До речі, до цього ж часу немає ніякої реакції дирекції за таке «обслуговування».

Не пройшло і десяти днів, як почалась друга серія – наче спішать галопом у Європу.

19 березня десь близько 15 год. я все ж таки витримав довжелезну чергу і потрапив до відділення одного з відомих банків, який розташований у Глухові, щоб надіслати, хоча й з запізненням до 8 березня подарунок.

Коли один автомат показав, що не видає чеків, я звернувся за допомогою до працівниці на що вона мені відповіла: спочатку ви сідайте до мене для оформлення пенсійної картки, а потім вже будемо перераховувати.

Я відповів їй, що не бажаю і не згоден отримувати пенсію через цей банк. Потім стояти під дощем чи на морозі в черзі, або йти до вас, а тут завжди багато людей та й зараз коронавірус. Окрім того, поштарка приносить разом з пенсією деякі продукти. Мені так краще.

Вона знову каже без оформлення картки гроші відправляти не будемо. Я запитав її: а чому 5 березня я був у вас, друга працівниця допомогла мені і не заставляла оформляти пенсійну картку? Тому що з 10 березня стало по-новому і повела мене до виходу.

Не дивлячись на те, що я є клієнт їхнього банку вона, не запропонувала мені ніяких інших варіантів.

З-за моєї відмови перейти з Укрпошти до цієї фінансової установи відмовила мені здійснити переказ.

У вечері працівник «Гарячої лінії» після моєї розповіді на моє питання, а чи справді є якесь розпорядження з 10.03.21 р. по цьому питанню? Відповів, що ніяких розпоряджень не було та вибачився за такий інцидент.

Коли я розповів своїм знайомим про це, то вони мені розповіли, що я не перший. Що таким чином працівники банку «заганяють» пенсіонерів з Укрпошти до себе, щоб заробити премію. Не знаю, чи справді це так? Не знаю чи є у них Книга скарг чи ні? Мабуть, її спростували і ми живемо вже як у Європі?. Дуже стало незручно користуватись цим банком – зібрали глухівчан з усього міста.

 А одна жіночка розповіла, що отримати пенсійну картку дуже не просто: треба йти в Укрпошту, потім у пенсійний фонд, потім знову у банк…Надати купу ксерокопій…Пенсіонер у поважному віці чи хворий повинен обходити весь Глухів. Не знаю так це чи ні? Хотілося б, щоб спеціалісти розповіли про це.

До речі, про пенсії. Люди кажуть, що немає ніякої розумної логіки в нарахуванні: хто пропрацював біля 40 років має пенсію 2100 грн. Хто не працював взагалі має трохи більше. Та ще й дали однакову велику «добавку». аж 100 грн. У кого пенсія біля 10 тисяч тому й добавка більш як тисяча гривень. Це така «боротьба» з бідністю?

Хтось може розібратись з цією арифметикою??? Куди ж тут простій людині, коли самі спеціалісти не второпають.

Член Національної Спілки краєзнавців та Національної Спілки журналістів України, Член Міжнародного союзу письменників та майстрів мистецтв М.Часницький  



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости