Новость из категории: Інформація

До відома глухівчан: Карантинні виплати - скільки платитимуть та як отримати

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про фінансову підтримку підприємців та найманих працівників під час карантинних обмежень. Допомога у 2021 році є одноразовою, але ті, хто взимку вже отримував 8 тис. грн, за цим законом також мають право отримати гроші Президентський законопроєкт №5300 про фінансову допомогу під час карантинних обмежень передбачає підтримку для найманих працівників та ФОПів в областях із «червоним» рівнем епідемічної небезпеки. У цих регіонах суттєво обмежена діяльність підприємців та їхніх працівників, вони втрачають частину, а іноді й весь дохід.

Допомога у 2021 році є одноразовою, але ті, хто взимку вже отримував 8 тис. грн, за цим законом також мають право отримати гроші. Крім того, за пропозицією депутатів, до категорій отримувачів фінансової допомоги включили працюючих пенсіонерів та пенсіонерів-ФОПів. «Закон набирає чинності з дня його опублікування, 10 днів дається Кабінету міністрів для розроблення проєктів постанов, але урядовці вже до цього готуються, і затримок з виплатами не буде», – запевнила заступниця керівника Офісу Президента України Юлія СВІРИДЕНКО.

Нагадаємо, під час карантинних обмежень взимку на одноразову матеріальну допомогу держава витратила 3,85 млрд грн, її отримали понад 480 тис. осіб. Найманим працівникам загалом виплатили 1,85 млрд грн, ФОПам – 2 млрд грн.

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости