Новость из категории: Новини / Новини з відео

Громада визначилася з першочерговими завданнями+відео

Нещодавно на сесійному засіданні Глухівської міської ради серед поточних питань таких, як: забезпечення житлом лікарів, заслін розбазарюванню громадських земель, підняття орендних ставок інвесторам, також було озвучено і весняні акції з прибирання сміття та озеленення. Тут, до речі, з’явився гідний приклад для наслідування. Нещодавно Житлово-комунальний центр, спираючись на допомогу ТОВ «Велетень» та підприємця Федора ШУТКА, вивіз 12 вантажівок непрофільного будівельного сміття з-під майданчиків для побутових ТПВ, загалом 100 кубічних метрів. ЖКЦ активно прибирає відходи згідно з планом, який йому регулярно надає управління ЖКГ. Виконавчий комітет за поданням керівника центру збільшив кількість штатних прибиральників.

Йшлося на сесії й про стан «зелених легенів» Глухова. Депутат Владислав ПАВЛИК, з цього приводу зазначив наступне:

 

- Догляд за зеленими насадженнями – важлива ділянка роботи Управління житлово-комунального господарства та містобудування. Отримавши в користування свого часу щепоріз, комунальний ЖЕК розпочав вирішення проблеми утилізації зрізаного гілля. Велика частина з якого, знаходиться на території комунального підприємства і переробиться на паливну щепу. Це також дозволяє і зменшити видатки на захоронення відходів деревини на полігоні ТПВ у 56 разів. Але догляд за зеленими легенями міста аж ніяк не зводиться до утилізації гілля. Дерева потрібно вберігати від висихання, хвороб, не допускати, щоб вони опинялися в аварійному стані. У зв’язку з цим хочу нагадати, що Правила утримання зелених насаджень якраз для цієї мети передбачають своєчасний догляд за дуплами та іншими пошкодженнями. Ті слід по необхідності обробляти – зокрема видаляти трухлявину, дезінфікувати пошкоджене місце, цементувати, а після покривати масляною фарбою. Це дозволить вирішити і проблему аварійних дерев, які створюють загрозу для людей, а інколи наносять і відчутну матеріальну шкоду.

Попередження аварійності дерев з відповідною обробкою передбачено у Наказі Мінбуду за №105 від 10 квітня 2006 року"Про затвердження Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України", на який, між іншим, є посилання й у Договорі підряду на ці послуги, укладеному з Виконавцем робіт майже на 390 тис.грн.

Ну, і якщо вже зайшло про зелені насадження, зауважимо, що міська влада планує цієї весни масштабну висадку нових дерев, серед яких і декілька екзотичні сакури. Наслідуючи її приклад, представники «Сила і Честь» разом з громадськими організаціями «Всеукраїнською екологічна ліга», «Співдружність добрих Глухівчан», викладачами факультету природничої та фізико-математичної освіти ГНПУ підготують 100 саджанців і користуючись нагодою, попрохали вказати місця, де найбільш доцільно буде їх висадити.

 

Вл. інф.

Замість післямови:

Владислав ПАВЛИК, керівник Житлового комунального центру Глухівської міської ради:

Влада збільшили штатну чисельність працівників благоустрою. Дуже вдячний їй за це. Тепер ми певні, що до всіх доїдемо та приберемо! Щиро бажаємо зробити це якомога швидше, але обмежені деякими об’єктивними чинниками, серед яких, наприклад відсутність достатньої кількості транспорту в задовільному технічному стані, чогось типу фронтального навантажувача, яким ТОВ "Велетень" допомагав місту прибирати захаращення під майданчиками ТПВ. Вирішення цих проблем, відповідно, пришвидшить процес прибирання. Ми, зі свого боку робимо все від нас залежне, щоб так і було.




Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости