Новость из категории: Новини

Депутата Сумської міськради підозрюють в отриманні 30 тисяч доларів хабаря

Слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Сумській області під процесуальним керівництвом Сумської обласної прокуратури, в ході досудового розслідування встановлені факти скоєння корупційних та службових злочинів депутатом Сумської міської ради. За даними слідства у вересні 2020 року депутат Сумської міської ради, який також є керівником депутатської фракції, одержав від приватних підприємців 30 тисяч доларів США за позитивне голосування на черговій сесії за надання дозволів на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж декількох земельних ділянок у м. Суми.

Двом підприємцям, які передали вказану суму неправомірної вигоди депутату вже повідомлено про підозру (ч. 3 ст. 369 КК України). Крім того, встановлено, що зазначений депутат, обіймаючи посаду директора комунального підприємства, неналежним виконанням службових обов’язків завдав понад 2,6 млн. грн. збитків очолюваному суб’єкту господарювання.
 
Так, відсутність належного контролю з його сторони за перерахуванням у встановлені строки грошових коштів відповідно до задекларованих податкових зобов’язань у 2018-2020 роках спричинило законне нарахування комунальному підприємству штрафних санкцій та пені за несвоєчасну сплату податків. Зазначене підтверджено аналітичними дослідженням, складеним фахівцями Головного управління ДПС у Сумській області на підставі матеріалів кримінального провадження. Керівник Сумської обласної прокуратури, розглянувши матеріали кримінальних проваджень, повідомив про підозру депутату Сумської міської ради за фактами отримання 30 тисяч доларів США неправомірної вигоди та за фактом службової недбалості, яка спричинила 2,6 млн. грн. збитків комунальному підприємству (ст.ст. 368, 367 КК України). Триває слідство. Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчинені злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено вироком суду.
 
Джерело: ДФС у Сумській області


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости