Новость из категории: Новини

У Глухові поліцейські відкрили кримінальні провадження за фактами шахрайств відносно двох місцевих жительок

В один день до поліції Глухова звернулися дві жінки, які постраждали від дій аферистів на відомому Інтернет – ресурсі. Одна з потерпілих зробила передоплату за крісло, залишившись у висновку без грошей і вподобаного товару. Інша – намагалась продати дитячий комбінезон і втрапила у шахрайську схему з «дзеркальним» сайтом, після чого з її картки зникло понад 2 000 гривень. З заявою про шахрайство в поліцію Глухова звернулася 20-річна місцева жителька. Вона розповіла, що розмістила на відомому ресурсі оголошення про продаж дитячого комбінезона. В той же день через месенджер жінка отримала пропозицію від потенційного покупця. У переписці вони домовились про умови угоди – скористатися послугою «доставки сайту». Заявниця отримала посилання на сторінку ресурсу, та по ній перейшла на відповідний сайт. Там увела необхідні дані своєї банківської картки: номер, строк дії та cvv-код, що знаходиться на зворотній стороні фінансового документу.

Майже одразу отримала повідомлення з банку про списання з її рахунку 1 100 гривень. Розсерджена жінка зателефонувала потенційному покупцю та розповіла про проблему, а той порадив звернутися до служби підтримки сайту за вказаним ним номером телефону. Так вона і зробила, проте, коли розмовляла по «мобільному», з її рахунку списали ще тисячу гривень. Цього ж дня за допомогою до правоохоронців звернулась і 40-річна глухівчанка. Жінка знайшла на цьому ж сайті оголошення про продаж крісла для педикюру. Зв’язалася з продавцем та перерахувала йому 3 500 гривень передоплати. Після отримання коштів той перестав виходити на зв'язок, а вподобаного товару вона так і не отримала. За обома фактами у поліції відкрили кримінальні провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, в рамках яких проводяться заходи щодо встановлення осіб аферистів.
 
Правоохоронці звертаються до громадян з проханням користуватися виключно перевіреними Інтернет - ресурсами, і не переходити за посиланням, які занадто настійливо пропонують невідомі особи. Крім того, не робіть передоплату за замовлений в Інтернеті товар, а розраховуйтесь за нього виключно під час отримання в логістичній компанії, попередньо перевіривши вміст посилки. Будьте обачні з незнайомими, які продають - купують товари через Інтернет.
 
Відділ комунікації поліції Сумської області


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости