Новость из категории: Новини / Події

Покупки в Інтернеті трьом жителям Сумщини коштували втрати понад 20 тисяч гривень

Аби зекономити на придбанні товару житель Кролевця, Недригайлівського району та роменчанка вирішили скористатись оголошеннями на відомому Інтернет-ресурсі. Та перерахувавши гроші так званим продавцям, очікуваного так і не отримали.

Покупки в Інтернеті трьом жителям Сумщини коштували втрати понад 20 тисяч гривень

До Роменського відділу поліції з заявою про шахрайство звернулась 32-річна жителька міста. Жінка розповіла, що являється приватним підприємцем та продає побутову хімію. І аби закупити деякий товар за оптовою ціною, вирішила скористатись всесвітньою мережею Інтернет. На одному з сайтів знайшла відповідне оголошення, зв’язалася з продавцем та домовилась про закупівлю 35 упаковок підгузків для дітей. Єдиною умовою було лише сплатити передоплату в сумі 2 500 гривень, перерахувавши яку, зв’язок з продавцем був втрачений.

З подібними повідомленнями до поліції звернулись і 39-річний житель Недригайлівського району та 55-річний кролевчанин. Чоловіки також надіславши передоплату за товар, втратили зв'язок з продавцями. І якщо один з них намагався зекономити, скористались оголошенням в Інтернеті про продаж мотоблоку, інший сподівався придбати мопед «Альфа». Як результат - лишились майже 18 тисяч гривень.

Сьогодні по всім зареєстрованим фактам шахрайств працівники поліції відкрили кримінальні провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України. Правоохоронці роблять все можливе, аби встановити зловмисників, щоб притягти їх до відповідальності та радять бути дуже обачними при придбанні товару в мережі Інтернет. Не перераховуйте гроші незнайомцям і за товар краще сплачуйте при його отриманні. Та якщо ви наважились на покупку, вимагайте від продавця копію паспорта, а для Інтернет-магазинів – реєстраційні документи суб’єкта господарювання. Вказані документи потрібні для перевірки відповідності банківських реквізитів даним продавця (шахраї зазвичай використовують банківські картки сторонніх осіб, тому звертайте увагу на розбіжність між анкетними даними продавця та власника карт рахунку).

Відділ комунікації поліції Сумської області

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости