Новость из категории: Культура

В честь 160-ї річниці перепоховання Тараса Шевченка у Глухів привезли посмертну маску Кобзаря та організували філателістичну виставку

З 14 по 16 травня Глухівщину відвідав сучасний мандрівник, щирий патріот, організатор міжобласної акції "Останнім шляхом Кобзаря", член Черкаського земляцтва "Шевченків край" у місті Києві - Олександр КАНІВЕЦЬ. До Глухова він привіз посмертну маску Тараса Шевченка та філателістичну виставку. Гості, які були присутні на заході, побачили унікальні конверти, виготовлені спеціально для цієї події, а Тарасове слово ожило у виконанні народного аматорського камерного хору духовної музики МПК під керівництвом Катерини КОБЗАР.

На другий день Олександр КАНІВЕЦЬ побував у місцях, пов'язаних з перебуванням Тараса Шевченка у Глухові - біля верстового стовпа та Київської брами, у Миколаївському храмі де бував поет, біля скульптурної композиції "Молодий Шевченко" у центрі міста.

Подорож "сучасного Григорія Сковороди" по шляху прямування траурної процесії з тілом Кобзаря завершиться 22 травня у місті Канів, у день 160-ї річниці перепоховання Тараса Шевченка.
 


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости