Новина з категорії: Новини

Громада може виграти проєкт на півмільйона гривень для оздоровлення дітей лише за умови - об`єднання

У Глухівській громаді хочуть оновити табір «Сонячний» і оздоровлювати дітей з усіх сусідніх громад. За цей проєкт треба проголосувати!

Глухівська міська рада бере участь у конкурсі «Наша громада»  який організували телеканали ICTV та СТБ разом з Українським кризовим медіа-центром у рамках програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE). Всього свої заявки подали близько 300 громад з усієї України, із Сумської області – 8. Із Шосткинського району дві заявки. Тож ми одна із двох. У разі виграшу користуватись результатами проєкту зможе весь район, адже мова йде про оздоровлення дітей. Акцент робиться на створення умов для дітей з труднощами у фізичному розвитку, з інвалідністю, які до цього взагалі не мали можливості відпочити в колі однолітків.

У нас було кілька проєктів, але ми вибрали напрям інклюзії. Наш заміський табір «Сонячний» прагне змін, і готовий стати родзинкою громади. Ми радо приймемо батьків і дітей з усіх сусідніх громад! Але під лежачий камінь вода не потече, ми маємо набрати багато голосів, тож велике прохання до всіх: зайдіть на сайт і проголосуйте за Глухівську громаду, – коментує міський голова Надія Вайло.

З цього питання почалась у понеділок і апаратна нарада у міській раді, де з проєктом ознайомили всіх керівників управлінь і відділів. Було озвучено, що у фінал пройдуть 13 громад, проєкти яких отримають найбільшу підтримку за результатами інтернет-голосування. Але важлива не тільки кількість голосів, а співвідношення їх до загальної кількості жителів громади. Ще 13 громад-фіналістів, обере експертне журі.

Як залучити кошти в громаду? Де знайти додаткове фінансування? Один із шляхів – участь у різних грантових проєктах. Від громад вимагається чітке озвучення проблеми і шляхів її вирішення, а так звані донори дають гроші на реалізацію. Донорами можуть бути як українські, так і закордонні спілки, фонди, міністерства тощо. Реформа децентралізації робить ставку на активні громади, які гуртуються навколо великих і малих викликів.

У разі виграшу громада отримає півмільйона гривень, медійну підтримку, досвід у реалізації проєкту і – головне – оздоровчий заклад, у який не соромно буде запрошувати діток.

ЯК ПРОГОЛОСУВАТИ ЗА ГЛУХІВСЬКУ ГРОМАДУ

Щоб підтримати проєкт громади, необхідно зареєструватись на сайті otg.fakty.com.ua через електронну пошту або сторінку у Facebook.

Перейти на сторінку вибраного проєкту – в даному випадку Глухівська громада, напрямок «Інклюзія» - і натисніть кнопку «Проголосувати».

Пам’ятайте, Інтернет-голосування проходить по 31 травня

СОНЯЧНИЙ ПРОМІНЬ КОЖНОМУ

Коротко про проєкт розповідає директор комунального табору «Сонячний» Тамара СТОРІЄВА.

У нашому «Сонячному» місцеві діти і діти з сусідніх громад щороку відпочивають влітку. У нас багато переваг, наприклад, ми не завищуємо вартість путівок, адже знаємо, які середні доходи у наших земляків. Ліс, річка, басейн, вечірні вогнища і дискотеки - і діти щасливі. Великий плюс у тому, що ми поряд з містом, до нас недалеко їхати, зручно. Але існуючих умов недостатньо для дітей з інвалідністю, розвитку їх фізичної активності та соціалізації. А потреба у такому відпочинку величезна, батьки вже давно про це говорять. Тільки у Глухівській громаді - 7,5 тисяч дітей, з інвалідністю – 135, ще 150 мають труднощі у фізичному та розумовому розвитку. Дитячих таборів для відпочинку дітей з особливими потребами в області немає.

Якщо ми вкладемо кошти в покращення побутових умов, створимо нові локації, наприклад, контактний зоокуточок, вуличні тренажери, кінотеатр з безкаркасними кріслами, будемо частувати не компотом, а кисневими коктейлями, то відпочинок наших дітей вийде на новий рівень. Хочемо, щоб влітку у таборі працював логопед, реабілітолог, щоб був стоматолог. Впевнені, табір стане невеликою, але все-таки точкою економічного зростання громади, адже ми гарантуємо додаткові замовлення на послуги місцевих підприємців з харчування, проїзду, культурного відпочинку.

Привезли батьки дитину у табір – і по Глухову погуляти хочуть, і скупитись. Підприємці ціле літо мають ринок збуту харчів, студенти – підробіток, перевізники – клієнтів, аніматори – аудиторію. Це рух, драйв.

Життя кипить, коли табір працює, у нас зараз потужність до 400 дітей за три зміни. Якщо виграємо у конкурсі, то плануємо, що мінімум 150 діток приїдуть з інших громад. Тому звертаємось до жителів Шалигинської, Березівської, Есманьської, Ямпільської громад: проголосуйте за «Сонячний», тут завжди ваші діти відпочивають.

Основними завданнями оздоровчого табору з інклюзивним простором є:

- Охоплення повноцінним відпочинком всіх дітей.

- Загартування, зміцнення імунітету та покращення загального стану здоров’я.

- Набуття нових соціальних навичок.

- Позбавлення від нав’язаних соціумом кліше.

- Розкриття творчих здібностей.

Надія ВАЙЛО: «Гроші отримає не територія, а громада»

Шановна громадо!Я проголосувала за проєкт Глухівської громади, мій голос враховано. Мені знадобилось 2 хвилини часу. Впевнена, що у когось це вийде швидше))).

Ми готові гостинно прийняти на оздоровлення всіх діток, готові стати центром літнього дитячого дозвілля для наших сусідів. Глухів буде радий гостям! Але треба попрацювати.

На кону – не тільки залучення півмільйона гривень. Вигравши ці гроші, нам буде легше оздоровити наших діток, ми об’єднаємось навколо цієї мети, а це – безцінно! Наш табір «Сонячний» хоче розвиватись, у них загорілись очі, є величезна підтримка батьків.

Умови організаторів конкурсу логічні: переможе не територія, а люди, громада. Де один одного підтримують, де горою стоять за своїх.

Заходимо за посиланням



Поділитися в соціальних мережах:

Знайшли помилку у статті? Виділіть слово/кілька слів та натисніть Ctrl+Enter

Схожі новини