Новость из категории: Новини / Новини з відео

Надія Вайло: ми все таки сподівались на розсудливість депутатів, але вибачте за сумбурність, дійсно, це як обухом по голові... (відео сесії)

Сьогодні під час 7-ї сесії Сумської обласної ради восьмого скликання депутати так званої «більшості» проголосували за припинення діяльності комунального закладу «Глухівський фаховий медичний коледж» та комунального лікувально-профілактичного закладу «Шосткинський обласний дитячий протитуберкульозний санаторій». Тож, можна зробити неприємний висновок з цього, що депутати облради закривають освітні та медичні заклади, не враховуючи думки громад.

З цього приводу до громади звернулася міський голова Глухова Надія Вайло:

Шановна громадо!

Повернулась із сесії Сумської обласної ради з важким серцем. Дуже важким...

Писати не хочеться, але мушу донести до громади важливу інформацію.

Сьогодні депутатська більшість Сумської обласної ради проголосувала за ПРИПИНЕННЯ двох своїх комунальних закладів – Глухівського фахового медичного коледжу і Шосткинського обласного дитячого протитуберкульозного санаторію. Санаторій ліквідували з другого разу, наш медколедж якось реорганізували – теж з другого разу. Бо з першого рішення не пройшло, і голова повернув на переголосування. Я слова не мала, хоча була запрошена на сесію, готувалась до виступу.

 

Чи можна так – я не знаю… Мабуть, можна, бо з нашим Глухівським медичним коледжем можна було і не обговорювати у громаді, не приїжджати вивчити ситуацію на місце, не шукати способи оптимізувати видатки. Профільна комісія не рекомендувала вносити у порядок денний сесії – але внесли. Кажуть, навіть створена робоча група з цього питання не дійшла згоди про закриття… На самій сесії просили хоча б перенести це питання…

 

Вибачте за сумбурність, дійсно, це як обухом по голові, ми все таки сподівались на розсудливість депутатів… Глухівський медичний коледж – це не той заклад, який треба закривати! Затребувані спеціальності, чудовий професійний колектив, перспективи для випускників. Держава дає бюджетні місця, абітурієнтів вистачає.

Мені важко про це писати. Я звикла брати на себе відповідальність і за позитив, і за негатив, але при умові, що є чіткий план і чітке розуміння, що буде далі.

Як голову громади мене пригнічує факт продавлення рішення і його абсолютної непідготовленості, маю і інші тривожні дзвіночки.

Є підозра, що жоден із депутатів, хто голосував за це рішення, теж не знав, що за ним стоїть. Що значить «припинити Комунальний заклад Сумської обласної ради «Глухівський фаховий медичний коледж» шляхом приєднання його до Комунального закладу Сумської обласної ради «Конотопський фаховий медичний коледж». Це так було у проєкті рішення написано на сайті облради.

У Глухові залишиться філія? Чи переведуть всіх студентів у Конотоп? Де зможуть закінчити навчання діти? Особисто мені на це питання не відповів чітко ніхто… Доходили неофіційні чутки, що ніби три роки заклад працюватиме. У такому разі жевріє надія, що не все втрачено… Шукаю якісь соломинки, і хапаюсь за те, що все-таки «приєднання» - це не ліквідація)) і що за три роки багато що зміниться…

 




Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости