Новость из категории: Новини

Звернення до громади Надії Вайло стосовно «реорганізації» Глухівського медколеджу

23 липня на сесії Сумської облради буде розглянуто питання про реорганізацію КЗ «Глухівський фаховий медичний коледж». Глухівський міський голова Надія Вайло зробила звернення до громади з цього приводу:

- Шановна громадо!

У порядку денному сесії Сумської обласної ради, яка має відбутись 23 липня, стоять два однакових питання: про реорганізацію Комунальних закладів Сумської обласної ради «Глухівський фаховий медичний коледж» і «Шосткинський фаховий медичний коледж».

Депутатам обласної ради пропонують проєкти, згідно яких ці два коледжі припиняються. Глухівський приєднується до Конотопського, а Шосткинський - до Сумського.

Чи вистачить здорового глузду депутатам облради не підтримати це рішення? Тільки на це і сподіваємось. Свої аргументи у вигляді звернення направили.

Проєкт рішення виписаний настільки завуальовано і нечітко, що ніхто не може сказати основного: чи залишиться взагалі в живих наше шановне медучилище? З рішення абсолютно не зрозуміло, що значить припинення і реорганізація. Припустимо, вже не буде юридичної особи і директора, а далі? Залишиться філія Конотопського медичного коледжу? Майно, студентів і викладачів заберуть у Конотоп? У Глухові буде замок на дверях?

Ми зараз робимо все можливе, щоб не допустити закриття цього навчального закладу. Він має 90-річну історію, випускники Глухівського медучилища складають по 70-80 відсотків колективів лікарень сусідніх міст. Зараз триває вступна кампанія. Держава традиційно дає бюджетні місця, бажаючих вчитись достатньо. А в цей час обласна рада в авральному порядку виставляє на голосування якісь поспішні рішення. Звичайно, всі ці незрозумілі проєкти не додають стабільності.

Так, юридично Сумська обласна рада має право розпоряджатись своїм майном – вона є засновником Глухівського фахового коледжу. Фінансування закладу у Глухові з бюджету області завжди було вигідним: це і робочі місця, і студенти, і утримання приміщення. Але хто платить, той і музику замовляє…

Від імені Глухівської міської ради, від усіх депутатів, жителів громади, від імені колективу коледжу і абітурієнтів звертаємось до депутатів Сумської обласної ради: наступної п’ятниці не голосуйте за сирі, не виважені і не продумані рішення, наслідки якого будуть негативні.



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости