Новость из категории: Новини / Новини з відео

Активісти подбали про державні символи + відео

Дві тисячі чотирнадцятого, коли розпочалася російська агресія, представники глухівського патріотичного загалу пофарбували у жовто-блакитне низку помітних інфраструктурних та господарських споруд, а подекуди – у тій-же кольоровій гамі – нанесли на поверхні зображення державних символів. Найбільш наочна символіка: велетенські тризуби, прапори, прикрасила бетоновані скати мосту на роз’їзді траси Кіпті – Бачівськ.

Слід зазначити, що останнім часом спостерігається, як через низку друкованих та електронних ЗМІ до свідомості українців вноситься думка, що волонтерство, патріотичні ініціативи, котрі мали місце після 2014 року – то щось пусте, миттєве, скороминуче, заподіяне суто з пропагандистських міркувань: пофарбували, мовляв, у жовто-блакитне мости та стовпи, і все, далі жодного продовження. Приємно, але навіть у Глухові чимдалі більше прикладів, які спростовують такий недобрий посил. Наприкінці минулого тижня біля мосту на роз’їзді траси Кіпті-Бачівськ було поновлено зображення тризубів, прапорів та патріотичне гасло «Слава Україні – Героям слава!».

Оскільки у тих чималі розміри, працювали довго й наполегливо. Найскладнішим, за словами учасників, було триматися на крутосхилі, і водночас працювати малярними щіточками. Траплялося і підтримувати одне одного – у самому прямому розумінні. А тут ще й сонечко припікало, але це все не завадило добре виконати всі роботи вчасно. Добра ініціатива знайшла підтримку відділу молоді та спорту, КП житлового комунального центру Глухівської міської ради та патріотично налаштованих глухівчан. Матеріальну допомогу надали директор ТОВ "Велетень" Анатолій Тітов та директор ДП "Глухівське лісове господарство" Василь Кацалап. Ось таке конкретне живе втілення патріотизму. Спільна справа згуртувала разом, на цьому зупинятися місцеві активісти не збираються, тож і надалі такі справи будуть продовжуватися, а газета «Кур’єр» буде тримати руку на пульсі.
 
Микола Захарченко
Автори фото: Роман Матющенко та відділ молоді та спорту Глухівської міської ради



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости