Новость из категории: Культура

Глухівська частка автентичності Сумщини

Двадцятого серпня у Підопригорах під Сумами, за участі голови облдержадміністрації Дмитра ЖИВИЦЬКОГО, народних депутатів Тетяни РЯБУХИ, Михайла АНАНЧЕНКА, Миколи ЗАДОРОЖНЬОГО, Анни КОЛІСНИК, керівника облради Віктора ФЕДОРЧЕНКА та сумського мера Олександра ЛИСЕНКА відбувся урочистий захід до 30 річниці Незалежності.

Його метою, за задумом організаторів, було представлення автентичності Сумщини. Помітну роль в цьому відводилася і нашому Інституту луб’яних культур. Він, зокрема представив свої унікальні напрацювання в експозиції Шосткинського району. Науковці, зокрема, демонстрували інноваційний потенціал льонарства та коноплярства, роз’яснювали зацікавленим відвідувачам особливості нормативно-правової бази з вирощування конопель, і всіляко популяризували перспективні напрями конопляного бізнесу. Нагадаємо, що сьогодні конопляний клин Сумщини займає близько 660 гектарів, в тому числі 252 – власне ІЛКу, 200 – ТОВ «Еліфібр», 105 – агрофірми «Журавка» на Середино-Будщині, по 50 – сумського Інститута сільського господарства Північного Сходу НААНУ та фермера Машковського з Глухівщини. Як на нас, «конопляній ідентичності» Сумщини не завадило б збільшитися принаймні вдесятеро. Адже конопляний тренд набирає у світі чимдалі більшої популярності. Щойно відзвучали урочисті акорди Підопригор, а Інститут луб’яних культур готується до нового «паблі-сіті».
 
Двадцять шостого серпня, о десятій. Тут розпочне роботу VIІ Міжнародна науково-практична конференція "Інновації у коноплярстві 2021 плюс”, де обговорюватимуться наукові та виробничі ноу-хау перспективної галузі. Вибір місця проведення світового форуму коноплярів обумовлений тим, що на сьогодні саме Глухів де-факто є столицею коноплярства. Саме тут опрацьовуються основні концепції розвитку галузі. Зазначимо що разом з конференцією проводитиметься "Конопляний ярмарок”, з пропозицією різноманітної продукції з конопель: від смаколиків до сувенірних товарів. Ну, і, який ярмарок без забав та веселощів. Для відвідувачів розгорнуть всілякі майстер-класи, організують атракціони, плюс концерт народного аматорського ансамблю "Молодість” та Сергія ГУРЦЯ З Іриною КУЛИК.
 
За інформацією ІЛК НААНУ


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости