Новость из категории: Статті

Вшанували полеглих за Україну

29 серпня Глухів та околишні села приспустили державні прапори на вшанування тих, хто загинув за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цього ж дня військові разом з представниками влади та громадськості віддали данину пам’яті загиблих на Донбасі біля пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні. Груді багатьох були прикрашеними квітками соняшника, що символізують іловайську трагедію.

                  Вшанували полеглих за Україну

Виступаючи перед присутніми, міська голова Надія ВАЙЛО зазначила наступне: - Щохвилини мусимо пам’ятати про війну у нашому домі і про тих славних синів і дочок України, які стали її ангелами-охоронцями. В цей день при виході з котла загинули кращі… Це були вмотивовані добровольці і військові, це був цвіт нації… І їхня жертва, їхні молоді життя не були марними: ми кожен на своєму місці щодня маємо працювати на розвиток рідного краю.

                  Вшанували полеглих за Україну

Водночас вона зауважила, що на мітингу мало людей, і це маркер, який засвідчує: у нас багато патріотів на словах, які не підтверджують це горде звання конкретними справами. Заступник командира з морально-психологічного забезпечення однієї із глухівських військових частин, майор Андрій МОЙСІЯХА закликав усіх підтримувати військових, молитись за живих і тих, хто склав голови. Учасники поклали квіти до пам’ятного знаку і вшанували полеглих за Україну хвилиною мовчання. А на Ціолковського глухівчани поклали квіти до пам’ятної дошки Олекскандра ТКАЧЕНКА.

                  Вшанували полеглих за Україну

Надвечір же 29 серпня біля третьої школи відбувся традиційний перформанс на вшанування загиблих в АТО –ООС українських воїнів, з запалюванням лампадок, організований учасниками війни на Донбасі та волонтерською спільнотою на чолі з Іриною Юсуповою – Кобзар, і педагогами.
 
Вл. інф. фото соціальних мереж


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости