Новость из категории: Новини / Новини з відео

У Глухові пройшли урочистості з нагоди Дня захисників і захисниць України +відео

14 жовтня до Дня захисників і захисниць в містах України відбулися марші учасників бойових дій і акції зі вшанування пам’яті загиблих військових.

У Глухові хода розпочалася біля військкомату. Присутні поклали квіти до меморіальних дощок: Олександру Ткаченку, що по вул. Ціолковського та Олександру ВОЗНЮКУ в ГНПУ ім. О. Довженка. Закінчилась хода покладанням квітів біля пам`ятного знаку Героям Небесної Сотні.

Нагадаємо, Олександр Григорович Ткаченко загинув 11 липня 2014 р. в районі Сіверська на півночі Донецької області підірвавшись на фугасі. Залишились дружина та син.

 

Указом Президента України № 619/2014 від 26 липня 2014 р., "за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України", нагороджений орденом «За мужність» I ступеня (посмертно). Рішенням Сумської міської ради від 25 лютого 2015 року присвоєне звання «Почесний громадянин міста Суми» (посмертно). Рішенням Сіверської міської ради від 12 вересня 2019 р. присвоєне звання «Почесний громадянин міста Сіверськ» (посмертно).

Олександр Олегович Вознюк загинув 2 березня 2017 р. поблизу с. Пікузи, Волноваський район, Донецька область внаслідок підриву на міні. Залишилися батьки, брат, сестра та маленька донька. Виріс в родині священика, батько — настоятель Храму всіх Святих УПЦ КП в Лубнах о. Георгій. Закінчив Лохвицьке медичне училище, вступив до Глухівського національного педагогічного університету. Після першого курсу пішов на військову службу, згодом підписав контракт. Писав вірші, грав на музичних інструментах, керував гуртком художньої самодіяльності у своєму підрозділі.

Указом Президента України № 104/2017 від 10 квітня 2017 року, "за особисту мужність, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов'язку", нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

0 10.00 біля міської Дошки пошани, де зібрались військовослужбовці, учасники бойових дій, громадськість. Міський голова Надія Вайло зазначила: «Ми всі хочемо миру, бо війна – це горе і сльози. Але чітко знаємо: хто до нас з мечем прийде, той від меча і загине! І сьогодні, в часи російської агресії, вірні сини і дочки стають на захист Батьківщини. Дякуємо кожному воїну!» - сказала вона. Представники різних військових підрозділів отримали подяки.

Присутні поклали квіти до Меморіалу та пам’ятного знаку Героям Небесної сотні.

Вл.інф.

 



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости