Новость из категории: Новини

Пам`яті Олександра ВОЗНЮКА

24 квітня у Глухівському Національному педуніверситеті ім.. О Довженка відкрито пам'ятну дошку колишньому студенту вишу - морському піхотинцю Олександру ВОЗНЮКУ, який 2 березня минулого року загинув під Маріуполем.

На початку 2010-х років він проходив військову службу за контрактом у 36 окремій бригаді берегової оборони Військово-Морських Сил Збройних Сил України (військова частина А2320, Перевальне Сімферопольського району Автономної Республіки Крим). Після анексії Російською Федерацією Криму навесні 2014 року залишився вірним Присязі народу України і разом з іншими військовослужбовцями виїхав «на материк». Від самого початку брав участь в антитерористичній операції на сході України. В 2017р. був командиром самохідної артилерійської установки 701 окремого батальйону морської піхоти у Маріуполі.

2 березня 2017 року молодший сержант Вознюк загинув під час евакуації українських вояків з-під обстрілу внаслідок підриву на міні самохідної артилерійської установки, якою керував, поблизу села Пікузи Волноваського району. 4 березня 2017 року похований на Новому центральному кладовищі у Лубнах, на Полтавщині. Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (10.04.2017; посмертно). Залишились батьки, брат, сестра та донька.
 
Вл. інф., фото Романа МАТЮЩЕНКА


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости