Новость из категории: Новини

На Сумщині створять агро-туристичний кластер «Слобожанське коноплярство»

Про це зазначили під час наради щодо створення індустріального парку агро-туристичного кластеру «Слобожанське коноплярство» – візитівки та одного з «магнітів» Сумщини та України» в Сумській облдержадміністрації.

Директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олександр МАСЛАК та радник голови Сумської облдержадміністрації Юрій ГЛАДЕНКО ознайомили учасників наради зі станом реалізації проекту «Створення агро-туристичного кластеру «Слобожанське коноплярство» – візитівки та одного з «магнітів» Сумщини та України». Вони зазначили, що Сумська облдержадміністрація стала ініціатором створення на Сумщині агро-туристичного кластеру «Слобожанське коноплярство». Цей проект має фінансування з Державного бюджету України в розмірі понад 14 млн гривень.

Проект передбачає підвищення привабливості території для вкладення інвестицій в розвиток коноплярства та супутніх напрямів підприємницької діяльності шляхом створення сприятливого інвестиційного середовища, впровадження наукових розробок в практичну діяльність, формування нових туристичних об’єктів та маршрутів, а також популяризацію споживання продуктів харчування з насіння конопель, використання в побуті продукції переробки конопель. Про важливість створення індустріального парку агро-туристичного кластеру «Слобожанське коноплярство» в ході проведення наради говорив заступник директора Інституту луб’яних культур НААН України Юрій МОХЕР.

Учасники заходу напрацювали подальші кроки щодо розвитку коноплярства в області та створення індустріального парку агро-туристичного кластеру «Слобожанське коноплярство» – візитівки та одного з «магнітів» Сумщини та України». До того ж Сумська облдержадміністрація виступає ініціатором створення робочої групи з розробки Державної програми розвитку коноплярства за участі провідних вітчизняних наукових установ, громадських організацій, органів центральної влади, народних депутатів України, які представляють Сумщину у Верховній Раді України.

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости