Новость из категории: Інформація

Хвойні плантації під постійним наглядом

Хвойні плантації під постійним наглядом

У зв’язку з заготівлею новорічних ялинок Державне підприємство «Глухівське лісове господарство» проводить рейди з виявлення незаконної порубки святкових деревець.

Щоденно лісова охорона перевіряє хвойні насадження молодняків від самовільного рубання та законність походження новорічних ялинок на торгових місцях Глухова та району. У підсумку істотних порушень не було виявлено.

Інженер з охорони та захисту лісу Максим Ховренко закликає не порушувати законів і купувати сосни та ялинки марковані самоклейними етикетками з нанесеним штрихкодом в магазині «Лісовичок» або ж лісництвах, підпорядкованих Глухівському лісгоспу.

Хвойні плантації під постійним наглядом

Зверніть увагу: у Державному підприємстві «Глухівське лісове господарство» ціна на ялинки новорічні становить:

  • до 1 м – 72 грн;
  • від 1,1 м до 2 м – 129 грн;
  • від 2,1 м до 3 м – 183 грн;
  • від 3,1 м до 4 м – 240 грн.

Хвойні плантації під постійним наглядом

А ось сума збитків за незаконне вирубування хвойних дерев віком до 41 року в грудні-січні, яку доведеться відшкодувати правопорушнику відповідно до додатку 1 постанови Кабінету Міністрів України від 23.07.2008 № 665 «Такса для обчислення розміру шкоди, заподіяної лісу підприємствами, установами, організаціями та громадянами незаконним вирубуванням та пошкодженням дерев і чагарників до ступеня припинення росту», залежить вже не від метражу, а діаметру дерева у корі біля шийки кореня:

  • до 10 см. – 544,82 грн;
  • 10,1-14 см –959,93 грн;
  • 14,1-18 см – 2464,68 грн.

Крім цього, згідно з ст. 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення, незаконна порубка і пошкодження дерев або чагарників; перевезення, зберігання незаконно зрубаних дерев або чагарників; знищення або пошкодження лісових культур, сіянців або саджанців у лісових розсадниках і на плантаціях, а також молодняка природного походження і самосіву на площах, призначених під лісовідновлення, тягнуть за собою накладення штрафу:

  • на громадян – від 510 до 1020 грн;
  • на посадових осіб від 2550 грн до 5100 грн.

Шановна громадськість, пам’ятайте, хвойні плантації під постійним наглядом! Законність ваших дій – ваш вибір!

Інформація ДП «Глухівський лісгосп»



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости