Новость из категории: Новини / Новини з відео

За кубок голови громади (відео)

За таким девізом 10 січня відбувся шаховий турнір ветеранів Глухова "За кубок голови Глухівської ОТГ», присвячений 100-річчю від дня народження нашого героя 3-х країн Миколи Івановича Жужоми.

Цей захід відбувся вперше, уже в оздобленому приміщенні колишнього районного будинку культури. Це приміщення планується у майбутньому, буде гарним затишком для проведення ветеранських змагань та різноманітних цікавих заходів за участю спортсменів різних поколінь. На урочистому відкритті слово мав краєзнавець, історик і поет Микола Гурець (він же бере участь у шаховому клубі "Ветеран" при міському терцентрі.) Микола Петрович докладно зупинився на героїчних вчинках Миколи Івановича Жужоми, на цікавих подробицях подвигів героя, а також розповів про його життєвий шлях на Глухівщині. Промовець акцентував увагу присутніх на те, щоб і наше покоління вшановували видатного нашого земляка і доносили важливість захисту держави до молоді. А за тим 12 гравців занурились у вир запеклої боротьби. Багато прекрасних слів сказано про користь займатись грою в шахи. Та все ж не можна не підкреслити, що ця гра глибоко демократична. Вона служить одночасно покликом пішакам пробиватись у ферзі і попередженням королям, що їх влада не безмежна. А ще шахи - всебічні, безпристрасні і оригінальні. Змагання проходили за швейцарською системою у 5 турів, з регламентом по 15 хвилин на партію кожному гравцю. Учасники змагань-чоловіки, кому за 50. Поєдинки проходили у запеклій боротьбі, з комбінаційним забарвленням та далеко розрахованими варіантами ходів. Слід відзначити цікаву гру Вадима Шелудька, Володимира Кузнєцова, Юрія Демченка. Та все ж не їм довелось смакувати радість увійти у дуже бажану призову трійку. Перше і друге місця розділили КМС Михайло Сегалов і першорозрядник Олександр Саволайнен. Оскільки їх основні результати по 4 очки із 5, а також додаткові показники рівні- обом гравцям присуджено перше місце. Третє місце виборов Віктор Бірюков з результатом 3 очок із 5. На урочистому закритті шахового турніру відбулось вручення призів за участю голови Глухівської громади Надії Олексіївни Вайло, яка заснувала цей захід, як щорічний. Вона привітала всіх учасників турніру, зауважила, що заняття шахами є важлива справа у нашому суспільстві, побажала всім міцного здоров'я і всіляких успіхів у Новому 2022-му році. У свою чергу, від імені ветеранів шахів Надію Олексіївну з Днем народження тепло привітав ветеран шахів Михайло Сегалов і висловив подяку за заснування прекрасного заходу. Дуже кваліфіковано провела суддівство КМС, тренер ДЮСШ Тетяна Кельбас.

За кубок голови громади (відео)

Ветерани шахів дякують голові громадської організації «Синергія» Ігору Федоренко за належне підготовлене затишне приміщення та за увагу до учасників.
 
Головний суддя турніру, суддя першої категорії А. Стегно
 


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости