Новость из категории: Новини

У Глухівській громаді розпочинають видачу продуктових наборів, які мають зберігатись у кожній родині на випадок різних непередбачуваних ситуацій

Це – ініціатива Уряду України. З вівторка, 17 травня, у Глухові перші 2,3 тисячі наборів отримають:

Внутрішньо переміщені особи

Особи з інвалідністю 1 та 2 групи

Діти з інвалідністю

Повнолітні недієздатні особи

Багатодітні сім’ї

ДЕ ВИДАЧА ? У дворі Глухівської міської ради за адресою, вул.Шевченка,6 з 10:00 до 16:00 без перерви на обід. При собі мати

паспорт

ідентифікаційний код

відповідне посвідчення, довідки, рішення суду тощо для підтвердження статусу.

Міський голова Надія ВАЙЛО звертає увагу жителів громади на те, що ці продукти видаються державою населенню для формування запасу.

«Воєнний стан в Україні триває, ситуація може бути різною, тому держава піклується про громадян. Звичайно, ніхто не забороняє використовувати ці продукти одразу, але ми рекомендуємо кожній родині прислухатись до порад уряду і все таки робити так званий НЗ – недоторканий запас», - коментує очільниця громади.

Закуплені продукти за гроші державного бюджету. До набору входять крупа, цукор, печиво, соняшникова олія, консерви м’ясні, рибні чи бобові, згущене та сухе молоко, чай або кави.

Вантаж отримувала обласна військова адміністрація, яка і розподіляла його по районах та громадах. Глухівська громада отримувала продукти з цього набору за кілька разів, допомогу у перевезенні надавали підприємці Микола Козлов, Олексій Гаврилов, Володимир Балакирєв, Сергій Захаров.

Розвантажували і фасували працівники галузі освіти, культури, молоді, управлінь і відділів міської ради, спортсмени місцевих клубів, студенти Глухівського агротехнічного коледжу СНАУ, працівники теплорайону і водоканалу.

Планується, що ці набори почергово отримають всі пільгові категорії та решта мешканців територіальної громади.

Звертаємо увагу, якщо особа має декілька статусів, то буде надаватися продовольчий набір лише по одному з них.

Під час видачі здійснюватиметься онлайн-облік.

Якщо особа не має можливості самостійно підійти за набором, за неї це може зробити інша людина, яка повинна мати як оригінали документів людини, за яку отримує, так і власний паспорт.

Нагадаємо, така видача відбуватиметься відповідно до Урядової постанови від 20 березня 2022 року №328 «Деякі питання забезпечення населення продовольчими товарами тривалого зберігання та санітарно-гігієнічними товарами в умовах воєнного стану» та розпорядження голови Сумської обласної військової адміністрації від 19 квітня 2022 року №125-од. на період дії воєнного стану з метою задоволення нагальних потреб функціонування держави забезпечення населення територіальних громад в регіонах, на території яких тривають активні бойові дії, продовольчими товарами тривалого зберігання.

Глухівська міська рада



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости