Новость из категории: Новини

На 74-у році життя помер глухівський історик, викладач, науковиць ВАЛЕРІЙ ІВАНОВИЧ БЄЛАШОВ


З глибоким сумом сповіщаємо, що 20 липня 2022 року передчасно на 74-у році життя помер ВАЛЕРІЙ ІВАНОВИЧ БЄЛАШОВ, засновник наукової концепції "Глухівський період в історії Гетьманщини", доцент кафедри історії, правознавства та методики навчання ГНПУ ім. О. Довженка.
Це непоправна втрата для тисячолітнього Глухова та нашого сивочолого педагогічного університету, наукової й освітянської та студентської спільнот, для коханої дружини, друзів та знайомих.


 
Валерій Іванович був досвідченим і висококваліфікованим спеціалістом та авторитетним фахівцем - істориком. Він був надзвичайно працьовитою, наполегливою, енергійною, порядною та щирою людиною - справді, з великої літери. Його любили й поважали колеги та студенти й аспіранти.

З 1979 року - його життя було пов'язане з університетом. По-справжньому, зірковим часом стала підготовка до відзначення 1000-річчя Глухова та подальші роки. Протягом 1990-х Валерій Іванович входив до складу Глухівської археологічної експедиції.
З дня заснування (1994 р.) працював науковим співробітником Державного історико-культурного заповідника у місті Глухові. У 1996 році одержав вчене звання доцента. Він автор багатьох монографій та наукових статей на тему «Глухів — столиця Гетьманської України (1708—1782 рр.)»

Більше десятиліття очолював кафедру соціально-економічних дисциплін (1997—2010 рр.). Створив і очолив кафедру історії Глухівського національного педагогічного університету в 2010 р. Вийшовши на пенсію працював, й далі був у вирі життя... Навчав тисячі студентів...

Життєвий шлях Валерія Івановича – зразок добропорядності та професійності. Він був нагороджений - Почесними грамотами Міністерства освіти України, Почесною грамотою Міністерства культури і мистецтв України, Грамотою Академії педагогічних наук України, Нагрудним знаком Міністерства освіти і науки України «Відмінник освіти України»,
Завдяки людським якостям, професійному досвіду та знанням Валерій Іванович користувався великою повагою серед колег, студентів та аспірантів.

Колектив ГНПУ ім. О. Довженка висловлює глибоке співчуття з приводу смерті Валерія Івановича Бєлашова.
- йдеться у повідомленні опублікованому на сторінці в ФБ Кафедри історії, правознавства та методики навчання ГНПУ ім. О. Довженка


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости