Новость из категории: Новини

На Сумщині закликають публічно озвучити позицію щодо нардепа Андрія Деркача + ВІДЕО

На Шосткинщині закликають висловитися щодо народного депутата Андрія Деркача, якого Служба безпеки України звинуватила в державній зраді. Відповідне звернення до людей з оточення Деркача озвучив голова Шосткинської районної державної адміністрації Віктор Губенко. Віктор Губенко закликав людей з оточення народного депутата Андрія Деркача публічно озвучити позицію щодо нардепа, якого Служба безпеки України звинуватила в державній зраді. "Ми говоримо про людину, яка протягом останніх двадцяти років обиралась по нашому округу народним депутатом, яка має певний і кадровий вплив, і авторитетний вплив. Є люди, які віддавали за неї свої голоси, всі вони мають розуміти хто є хто. На сьогодні для мене все чітко зрозуміло, є людина — зрадник", — говорить Губенко.

На Сумщині закликають публічно озвучити позицію щодо нардепа Андрія Деркача + ВІДЕО

У першу чергу Віктор Губенко звернувся до депутатського корпусу партії "Наш край", яку на місцеві вибори вів особисто Деркач. "Я вважаю, що це має бути публічне звернення, в ідеалі — відеозвернення своєї позиції. Звичайно, що було б непогано, якби це було рішення всього депутатського корпусу партії "Наш край". Навіть, якщо сьогодні в районній раді не сформована фракція "Нашого краю", якщо немає партійних людей. Однак стосовно особистості Андрія Деркача, я вважаю, що кожна людина може висловити свою позицію. Позицію стосовно того, хто він є. Якщо він для них залишається авторитетом і вони готові сприяти у його подальшій роботі, це одне питання, якщо вони його вважають зрадником, то про це потрібно чітко говорити", — зазначає Губенко.

На Сумщині закликають публічно озвучити позицію щодо нардепа Андрія Деркача + ВІДЕО

Під час сесії Шосткинської районної ради свою позицію висловив Володимир Пугач, який обирався від політичної сили "Наш край". "Ви маєте постанову, чи рішення суду, що він ворог, що він колаборант, що він зрадник? Я не проти, якщо це буде прийнято законно. Я перший напишу заяву. Давайте, дочекаємося офіційних документів", — говорить він.

На Сумщині закликають публічно озвучити позицію щодо нардепа Андрія Деркача + ВІДЕО

Саме серед близького оточення Андрія Деркача слід шукати людей, які, можливо, входили до викритої СБУ мережі, вважає громадський активіст з Глухова Костянтин Паращенко. За його словами, люди Деркача досі керують регіоном. "Його фахова спеціальність – створення негласної агентурної мережі. Розповідати, як це робиться, я думаю немає сенсу. Всі розуміють, що у нього потужна агентурна мережа, люди є і в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, просто громадських формуваннях, звичайні громадяни. Я думаю, що вірні люди йому та проросійським поглядам. Вони є і вони працюють на ворога", — каже він.
 
Висуванці партії "Наш край" у Шосткинському районі здобули перемогу на місцевих виборах 2019 року. Саме від цієї політичної сили обраний голова районної ради та більшість голів громад, депутати від партії переважають в місцевих радах. Разом з тим, партія не була заборонена в Україні після 24 лютого і продовжує працювати легально. Суспільне готове надати право на коментар Андрію Деркачу та його представникам, якщо він вийде на зв'язок.
 



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости