Новость из категории: Новини

ТРИВАЄ ДЕРУСИФІКАЦІЯ

У Глухові не буде вулиці Києво-Московської, а у селі Некрасове – Пушкіна 🔸 Також стартують громадські обговорення (готується електронний опитувальник) з перейменування вулиць Пушкіна, Рильський шлях та провулку Крупецького у Глухові. З цим одноголосно погодились члени виконавчого комітету на засіданні 13 жовтня.

ТРИВАЄ ДЕРУСИФІКАЦІЯ

Нагадаємо, на минулому тижні рішення про вул. Києво-Московську, Рильський шлях, пров. Крупецький у м.Глухові та вул.Пушкіна у с.Некрасове прийняті на черговому засіданні комісії з питань перейменування вулиць та інших об’єктів, які пов’язані з державою-агресором чи історією російської імперії та СРСР, на території громади (голова – депутат міської ради Зіновій КАЦЮБА).
 
Члени комісії після дебатів вирішили взяти за основу результати громадського обговорення і рекомендувати нову потенційну назву вулиці Києво-Московської – Київська. Було озвучено, що на ім’я міського голови надійшло звернення від старости Семенівського старостинського округу щодо перейменування вулиці Пушкіна у селі Некрасове. Комісія підтримала наміри жителів Некрасового, які прагнуть вшанувати пам'ять односельця-героя Максима ПРИХОДЬКА, загиблого у російсько-українській війні. Рекомендовано винести для розгляду жителів громади наступні назви: для вулиці Рильський шлях - вулиця Монастирська або Монастирський шлях; для провулка Крупецький – провулок Спаський. Як поінформувала заступник Гендиректора Національного заповідника «Глухів» Світлана ЖУКОВА, за результатами напрацювань історичної довідки ще визначено 49 назв у місті Глухові, які підпадають під критерії дерусифікації. Комісія продовжує роботу, обговорення тривають.
 
🔸 Під час розгляду питання перейменування вулиць на виконкомі Надія ВАЙЛО запропонувала вшанувати загиблого воїна, видатного глухівчанина, гарячого патріота, Заслуженого майстра народної творчості Ігоря БІЛЕВИЧА, давши його ім’я нинішній вулиці Пушкіна. Це – бажання і ініціатива глухівчан, які і виносяться на публічні консультації з громадськістю.
 
◾ Остаточне рішення по вул.Києво-Московській у м.Глухові і вул. Пушкіна у с.Некрасове мають прийняти депутати міської ради на сесії, яка запланована на 21 жовтня.
 
Глухівська міська рада


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости