Новость из категории: Статті

Як правильно вибрати ліки від вошей

Педикульоз – це дуже неприємне ектопаразитарне захворювання. З вошами найчастіше зустрічаються батьки дітей молодшого та середнього шкільного віку, тому що паразити дуже легко передаються від людини до людини, а їх епідемії в дитячих садочках та школах можуть тривати місяцями.

Аптека «Бажаємо здоров'я» пропонує купити ліки від вошей. У відділеннях аптеки ви зможете знайти спеціальні шампуні, спреї, мазі чи емульсії, які швидко та безпечно допоможуть позбутися проблеми. Доставлення можливе у найближче відділення аптеки у вашому місті.

Як правильно вибрати ліки від вошей

Як лікуватись від вошей. Види ліків

Воші поселяються у волоссі дитини чи дорослої людини і дуже швидко там розмножуються. Харчуються вони кров’ю, викликають зуд і дискомфорт, при значній інвазії можуть призводити до падіння гемоглобіну у дітей, погіршення самопочуття, а також до появи вторинної бактеріальної інфекції в ранах від укусів та місцях, які дитина розчухує. Вилікувати захворювання можна самостійно, однак, якщо мова йде про дітей віком до 3–5 років, необхідно звернутись до дерматолога.

Ліки від вошей в аптеках доступні в таких формах:

  • спеціальні шампуні;
  • емульсії, якими потрібно обробляти шкіру голови згідно з інструкцією;
  • мазі чи креми;
  • спреї;
  • спиртові розчини;
  • гелі чи рідини на гелевій основі.

Найзручніша форма ліків від вошей – це спрей чи шампунь. Найчастіше в складі таких засобів головною діючою речовиною є перметрин чи фосфорорганічні сполуки. Ці речовини діють на нервову систему комах та паралізують їх. В деяких шампунях може бути комбінований склад з обох діючих речовин одночасно. Після обробки таким шампунем волосся необхідно вичесати спеціальними гребінцем, який часто вже є в упаковці. Недолік таких засобів – ціна, а також те, що він не завжди діє на яйця вошей і тому необхідно повторно обробляти волосся через певний час.

Гелі чи гелеві рідини мають значну в перевагу в тому, що їх діючі речовини не проникають в шкіру голови, діють тільки на поверхні, не викликають подразнення чи алергічної реакції.

Перевага крему і мазі у високій концентрації діючої речовини, однак вони можуть викликати опік шкіри голови, особливо у дітей.

Навіть якщо немає змоги купити недорогий засіб від вошей, не варто використовувати народні методи, які можуть бути небезпечними для здоров'я. В аптеках зараз можна знайти досить недорогі засоби у вигляді емульсії бензилбензоату чи чемеричної води, яка ефективно бореться з педикульозом.



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости