Новость из категории: Інформація

Що показало громадське опитування ПРО ПЕРЕЙМЕНУВАННЯ вулиць Глухова

Проведене електронне опитування показало, що в абсолютній більшості громадськість ЗА перейменування вулиці Пушкіна у Глухові на честь загиблого земляка-глухівчанина  Ігоря БІЛЕВИЧА. 

Що показало громадське опитування ПРО ПЕРЕЙМЕНУВАННЯ вулиць Глухова

Іменем відомого в Україні майстра народної творчості, талановитого різьбяра, людини, яка відроджувала козацькі цінності і пропагувала українські звичаї, активного учасника всіх патріотичних зібрань, громадського діяча, викладача Ігоря Володимировича Білевича має бути названа одна із центральних вулиць Глухова – так вважають майже 93 відсотків від усіх, хто взяв участь в опитуванні. 

Що показало громадське опитування ПРО ПЕРЕЙМЕНУВАННЯ вулиць Глухова

Така ж одностайність і про провулку Крупецькому, який пропонувалось перейменувати на Спаський (96% - ЗА).

Тому комісія  рекомендувала розглянути остаточно ці два питання на найближчій сесії Глухівської міської ради. Члени виконавчого комітету на засіданні 17 листопада теж підтримали думку громадськості, і тепер остаточне рішення з перейменування вулиці Пушкіна та провулку Крупецького у Глухові мають затвердити депутати міської ради на найближчій сесії.  

Що показало громадське опитування ПРО ПЕРЕЙМЕНУВАННЯ вулиць Глухова

Натомість по вулиці Рильський шлях нема чіткого волевиявлення громади. Так, запропоновані назви Монастирський шлях і Монастирська набрали майже однакову кількість (відповідно 49 та 47 відсотків), при цьому більшості не отримала жодна пропозиція. Крім того, люди запропонували більше 30 інших варіантів. 

🔸 Після дебатів члени комісії з питань перейменування вулиць та інших об’єктів, які пов’язані з державою-агресором чи історією російської імперії та СРСР, вирішили продовжити консультації з громадськістю щодо  вул.Рильський шлях, внісши до зміненого електронного опитувальника назви: Прикордонна, Чумацький шлях, Монастирська та Монастирський шлях. 

Нове опитування скоро стартує!
Глухівська міська рада

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости