Новость из категории: Статті

Музика ставиться на паузу коли виймаєш один AirPods — вимикаємо функцію розпізнавання вуха

Компанія оснастила моделі безліччю корисних функцій, але не всім з них користувачі щиро раді. Наприклад, багатьох власників AirPods дратує, коли музика ставиться на паузу, якщо витягнути один навушник із вуха.

—----------------------------------------------------------------------------------------

Музика ставиться на паузу коли виймаєш один AirPods — вимикаємо функцію розпізнавання вуха

AirPods від Apple — зручні TWS-навушники для повсякденного використання. Компанія оснастила моделі безліччю корисних функцій, але не всім з них користувачі щиро раді. Наприклад, багатьох власників AirPods дратує, коли музика ставиться на паузу, якщо витягнути один навушник із вуха. Розповідаємо, як відключити опцію.

Як працює функція розпізнавання вуха

З перших моделей Ейрподс навушники оснащені власним чипом. Звичайно, їхня продуктивність не зрівняється з 16 мільярдами транзисторів процесора Айфон 14 Про, але свої функції SoC виконує. Він зчитує дані, отримані з сенсорів, аналізує положення навушників у просторі за допомогою акселерометра.

У старих версіях використовувалися оптичні датчики, з AirPods 3 і Pro 2 почали використовувати сенсори виявлення шкіри. Вони точніше визначають, де перебувають навушники — у кишені чи у вухах, щоб призупиняти музику.

Чому музика ставиться на паузу

Концепція Apple проста — зазвичай ми слухаємо музику, коли вставляємо обидва навушники у вушний канал. Єдиний сценарій, коли виймається один навушник — до нас хтось звертається, і потрібно почути співрозмовника.

У цьому разі відтворення музики потрібно зупинити. І для цього не потрібно ставити відтворення на паузу, перемикати режим шумозаглушення. Достатньо вийняти навушник, і система все зробить за вас. Усе виглядає логічно, але тільки в очах Apple.

На ділі існує безліч ситуацій, коли користувач виймає один навушник і не хоче, щоб музика зупинялася. Банальний приклад — засвербіло вухо. Або власник дістав один навушник, щоб його прочистити. А може навушник просто випав із вуха, поки користувач знімав светр.

У такі моменти автоматична пауза починає дратувати. Але Apple дає змогу відключити функцію в налаштуваннях iOS або MacOS.

Як відключити виявлення вуха

Щоб деактивувати опцію, достатньо використовувати будь-який пристрій, до якого під'єднані навушники. Вимкнення працює з усіма гаджетами — якщо ви вимкнули виявлення вуха на смартфоні, це автоматично вимкне функцію для інших пристроїв. Розберемо алгоритм дій для iPad та iPhone:

1. Під'єднайте навушники до пристрою.

2. Перейдіть у «Параметри», вгорі з'явиться меню налаштування AirPods. На старіших версіях iOS потрібно відкрити вкладку Bluetooth і натиснути на значок «i» навпроти назви навушників.

3. Вимкніть функцію автоматичного виявлення вуха — посуньте слайдер вліво.

Щоб деактивувати розпізнавання вуха на Mac, відкрийте «Системні налаштування» > Bluetooth. Знайдіть у списку пристроїв Ейрподс, натисніть на значок інформації (буква «i» в колі) або на кнопку «Параметри», якщо ви використовуєте старіші версії операційної системи.

Тепер залишилося зняти чекбокс із пункту «Розпізнавати надягання». Після цього навушники не реагуватимуть на те, зняли ви їх чи одягнули. Музика перестане відтворюватися тільки якщо помістити навушники в кейс.



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости