Новость из категории: Інформація

Підсумки апаратної наради від 30.01.23

 На апаратній нараді під головуванням Надії ВАЙЛО коротко проаналізовано основні моменти життя Глухівської громади за минулий тиждень та дані різні доручення.
 

Підсумки апаратної наради від 30.01.23

🔶 ВАЖЛИВО:  очільниця громади попросила всіх присутніх на нараді керівників долучитись до роз’яснювальної роботи. Наші жителі, на жаль, ведуть себе дуже безпечно під час повітряних тривог, гуляють у центрі міста з дітками, сховища останнім часом взагалі пусті. «Ми чомусь впевнені, що запущені ракети летять не на нас. А два дні тому ракета впала в центрі Середино-Буди, там великі пошкодження. Звертаюсь до всіх жителів громади, до гостей Глухова – будь ласка, не будьте легковажними, бережіть себе і своїх рідних», - сказала Надія Вайло.

🔶 Про підсумки роботи Центру неформальної освіти на базі Глухівської публічної бібліотеки доповіла в.о.начальника відділу культури Олена НИЖНИК. Глухівська громада серед інших прикордонних громад Сумщини долучилась до цього проєкту у серпні минулого року. Відповідний меморандум був укладений з ГО «Простір рівних можливостей», фінансова підтримка здійснювалась за Програмою USAID «Зміцнення громадської довіри». 

За цей часу у бібліотеці проведено 140 різних заходів, в тому числі і у селах громади. Участь у них взяли більше 460 чоловік різного віку. Партнери надали бензиновий генератор, проєктор, екран, акустичну систему, яскраві пуфи і зручні крісла на 64 тис.грн, ще на 10 тис.грн були придбані настільні ігри та матеріал для майстер-класів. 

Надія Вайло подякувала партнерам проєкту і висловила впевненість, що публічна бібліотека і надалі буде просвітницьким центром, особливо затребуваним у часи онлайн-навчання та специфіки воєнного часу. 

До речі, за 2022 рік у бібліотеці за кошти міського бюджету оновлено дитячий простір, замінено ще 9 вікон у сховищах, відремонтовано каналізацію. 

🔶 За інформацією керівників міської лікарні, ЦПМСД та центру контролю та профілактики хвороб щодня проводяться аналізи води та радіаційного фону, робляться щеплення. 

Хоч у Сумській області, вперше в Україні, зафіксували випадок зараження новим варіантом ковіду  «Кракен», хворих у громаді небагато, за минулий тиждень нових  - 4. У лікарні зараз лежить 9 осіб. Втім, Глухівська міська лікарня не пустує, наразі заповнені усі місця. Було поінформовано про стан важкопораненого молодого чоловіка із с.Кучерівка з мінно-вибуховими травмами – він у реанімації.  

За минулий тиждень зафіксовано одразу 8 випадків, коли собаки покусали людей. За всіма тваринами встановлено нагляд. 

Міський голова дала відповідні доручення. 

🇺🇦 Хвилиною мовчання присутні вшанували земляків, які загинули у боях з російськими загарбниками.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости