Новость из категории: Новини

Загинули герої Катерина Юріївна ЮЩЕНКО та Олександр Віталійович ЖУК

Вони охороняли наші рубежі на чернігівському напрямку.

Загинули герої Катерина Юріївна ЮЩЕНКО та Олександр Віталійович ЖУК

 25-річна Катерина ЮЩЕНКО (23.10.1997- 4.04.2023) родом з Луганщини. До Глухова вона переїхала разом із своїм чоловіком-героєм Сергієм ЮЩЕНКОМ після того, як він отримав тяжке поранення у боях. Це була надзвичайно мужня, вмотивована, патріотично налаштована молода жінка. Не терпіла жодних компромісів у ставленні до агресора, завжди говорила, що у нас є тільки один шлях: боротись.
Допомагати українській армії вона почала із самого початку війни, ще у 2014 році. Юна дівчина, ще школярка, всіляко підтримувала наших військових. Коли пізніше її коханий отримав важке поранення, вона пройшла з ним всі випробування.
Рідні кажуть, що Катерина з дитинства бачила себе військовою, після школи вона навіть вступила до Академії Сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного.
Ще у 2018 році вона підписала контракт із ЗСУ, бо бачила себе тільки захисницею, воїном.
Після повномасштабного вторгнення рашистів із Луганщини до Глухова переїхали її батьки.

Загинули герої Катерина Юріївна ЮЩЕНКО та Олександр Віталійович ЖУК

 39-річний Олександр ЖУК (30.08.1983-4.04.2023) народився у Глухові, закінчив школу №3, агротехнічний коледж. Після строкової служби в армії 11 років пропрацював у спецпідрозділі «Грифон». У 2016 році підписав контракт із ЗСУ.
Олександр був зразком дисциплінованого, витривалого і надзвичайно відповідального чоловіка. Все життя займався спортом, брав участь у змаганнях із силових видів. На захист України став з абсолютним розумінням того, що агресивні дії країни-сусіда треба стримувати.
Безмежно любив свою 7-річну донечку, разом з дружиною Мариною мріяли про щасливе спокійне життя.
У цю родину горе прийшло вдруге: у січні цього року під Бахмутом загинув рідний брат Марини прикордонник Олександр Нечипоренко.
Нема прощення рашистам. Вся Україна вмивається сльозами, оплакуючи своїх неймовірно прекрасних синів і доньок. Схиляє голови у скорботі наша Глухівська громада, розділяємо горе з рідними. Наша ненависть до окупантів тільки зростає!
Церемонія прощання із обома загиблими відбудеться завтра, 6 квітня, у сквері Бортнянського і Березовського у Глухові о 10:00.
Після мітингу їх по черзі відспівають у Миколаївській церкві. Олександра поховають у селі Будищі на Глухівщині, Катерину – на Вознесенському кладовищі у місті.
Вічна пам'ять ГЕРОЯМ!
Дякуємо і повік не забудемо вашу самопожертву заради України.
Слава українським воїнам!
 
Глухівська міська рада


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости