Новость из категории: Новини

Підсумки позачергового засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС

 Готовність захисних споруд цивільного захисту  - єдине питання позачергового засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС, яке відбулось під головуванням міського голови. На комісію були запрошені керівники та відповідальні особи всіх закладів, установ. підприємств, багатоквартирних будинків, де є протирадіаційні чи найпростіші укриття. 

Підсумки позачергового засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС

Представники ДСНС та поліції озвучили результати проведених на вихідних рейдів. Якщо коротко, то із 49 ПРУ 39 готові приймати людей. Із 18 облікованих найпростіших укриттів  функціонують 17 (в одному триває ремонт). На момент перевірок до 5 об’єктів перевіряючі не змогли потрапити.

Підсумки позачергового засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС

❗ Надія Вайло наголосила, що сьогодні стан укриттів і вільний доступ до них – продовжує бути завданням номер один державного значення. «Ми зібрались не дискутувати на тему, чому люди не ходять в укриття чи як забезпечити чергування. Колись ці укриття були здебільшого на папері, а сьогодні вони є життєво необхідними.  Наша задача  - забезпечити мінімальний комфорт у сховищах і цілодобовий доступ під час повітряної тривоги. У нас воєнний стан, тому вимагаю чіткого виконання всіх приписів. Не забувайте, що персональну відповідальність несе керівник», - окреслила вона завдання.

Підсумки позачергового засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС

Вирішено, що балансоутримувачам терміново треба:

🔸 за потреби оновити запас обладнання і інструментів
 
🔸 забезпечити наявність табличок  і показчиків руху

🔸 забезпечити цілодобовий доступ населення 
                                                     
🔸 скоригувати за потреби відповідальних осіб і провести з ними тренування щодо порядку дій на випадок виникнення надзвичайної ситуації

🔸 привести в готовність інші споруди державної та комунальної власності, призначені для укриття персоналу важливих об’єктів критичної інфраструктури

Очільниця громади вкотре закликала всіх зацікавлених громадян, співвласників приміщень, відповідальних осіб у разі виникнення проблеми з облаштуванням сховищ звертатись за допомогою до міської влади. За час повномасштабного нападу рф у Глухові є приклади появи добротних сховищ, відповідального ставлення до справи керівників і співвласників. На жаль, велика кількість приміщень далека від  ідеалу. 

До речі, якщо укриття визнане комісією непридатним приймати людей (можливо, там нема ліхтарика, лопати чи аптечки), то воно теж має бути відкритим цілодобово.
 
Глухівська міська рада 


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости