Новость из категории: Культура

Тисячолітня історія української державності

День Української Державності цьогоріч відзначається вдруге, у День хрещення Київської Русі — України. Свято звертає увагу на те, що Українській державності не 32, а понад тисяча років. Наша історія багата яскравими перемогами і гіркими поразками, щасливими моментами і болючими подіями, великими постатями та людьми, які постійно прагнуть нас знищити…

Але ми вистоюємо, відчайдушно боремося за свободу і незалежність, пишаємося своїми досягненнями і надихаємося новими мріями! Ми вільні і незламні, ми найбагатші, бо маємо свою історію і найщасливіші, бо маємо свою суперсилу, адже ми - українці! Ми були, ми є і ми будемо! Сьогодні волонтери глухівського відділення ВБО «Турбота про літніх в Україні» разом з бібліотекарем Ніною Шубніковою зібралися в найближчому від бібліотеки укритті по вулиці Терещенків, щоб поговорити про шляхи державотворення в Україні.

Ознайомившись з історією запровадження Дня Української Державності та книгами з виставки, жінки легко відповіли на запитання вікторини про Українську державність. Одна з найактивніших учасниць клубу волонтерів Людмила Шевель підготувала пізнавальну вікторину про гроші в Україні, провела цікаві конкурси. Запрошуємо в Глухівську публічну бібліотеку для перегляду літератури книжкової виставки «Тернистий шлях державоутворення».
 
Тамара Привалова


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости