Новость из категории: Культура

Душевна розмова до Дня Незалежності в бібліотеці

В літературному кафе «Душевна розмова», що діє в Глухівській публічній бібліотеці, зібралися волонтери глухівського відділення ВБО «Турбота про літніх в Україні», щоб поговорити про свято - 30 років Незалежності України: які найбільші втрати за ці роки; найбільші здобутки в Україні; яка людина залишила найбільший слід в історії новітньої України; чи щасливішими ми стали, коли стали незалежними.

Відповіді були різними. Та перш за все, перед розмовою члени клубу разом з ведучою Ніною Шубніковою переглянули відеофільм спецпроекту ТСН каналу «1+1» «30 кроків вперед» про те, як все починалося в 1991 році. Засідання літературного кафе цього разу можна об’єднати і з клубом «Мовний дивограй», бо одна із учасниць Людмила Шевель підготувала різні цікаві факти про Україну, літературно- мистецьку вікторину.

Дуже дотепними були слова, які потрібно було перекласти з російської мови українською. Потім відбувся конкурс на кращого читця скоромовок та знавця українських прислів’їв. Переможці отримали призи. І, звичайно, не обійшлося засідання клубу без виконання українських народних пісень. А чи знаєте ви, який найдовший музичний інструмент у світі? А де найглибша у світі стація метро? А яка найвідоміша у світі різдвяна пісня? А де географічний центр Європи? А яке слово в Конституції України зустрічається 451 раз? Приходьте до нашої бібліотеки і ви знайдете відповіді на всі запитання з книг. Україна вражає!
 
Ніна Шубнікова, завідувач відділом обслуговування Глухівської публічної бібліотеки


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости